HR EN

Grad Koprivnica

Predstavljene nove bilježnice

Udžbenici, radne bilježnice i bilježnice osigurani svim koprivničkim učenicima

Grad Koprivnica tradicionalno nastavlja projekt besplatnih bilježnica za sve koprivničke osnovce. I ove godine projektu su se odazvali mnogobrojni sponzori i donatori. Projekt je danas 22. srpnja predstavljen na konferenciji za medije.

Najvažnija informacija za naše školarce i njihove roditelje je da mogu početkom školske godine očekivati besplatni paketi udžbenika, radnih bilježnica i naravno običnih bilježnica. Ove godine imamo 2434 učenika, od čega je 279 prvašića i za sve njih osigurano je sve potrebno za školu– istaknuo je Mišel Jakšić, gradonačelnik. 

Ovogodišnji partneri Gradu Koprivnici na projektu besplatnih bilježnica su Podravka, Radnik, Podravska banka, Komunalac, Koming, Koprivničke vode, OTP banka, Tehnix, Vemo trade, Hartmann, Belupo i PRO-PING. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je oko 250 tisuća kuna.

Tiskano će biti ukupno 42 460 bilježnica, za učenike od 1. do 4. razreda u paketu će biti 14 bilježnica, a učenike od 5. do 8. razreda 19 bilježnica – objasnio je gradonačelnik.

Ove godine projekt besplatnih bilježnica obilježila je i zanimljiva suradnja. Naime, grafička rješenja za bilježnice Grada, Komunalca i Koprivničkih voda dali su lokalni umjetnici i to Zvonimir Haramija, Iva Bolfek i Andreja Živko.

Novi vizuali su doista fantastični i uopće ne sumnjam da će se svidjeti onima koji će ih koristiti – istaknuo je gradonačelnik.

Također Iva Bolfek izradila je ilustraciju za majice koje će početkom godine dobiti svi prvašići.

Sretna sam kao odgajatelj i roditelj da mogu biti u ovom projektu i važno je napomenuti da smo se svi ovom radu približili i s likovne ali i stručne strane. I moja djeca imala su priliku koristiti ove bilježnice i dosita mogu iz vlastitog iskustva reći da je to hvalevrijedan projekt – kazala je Andreja Živko.

Konferenciji za medije su prisustvovali Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika; Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca; Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca; Sandra Sinjeri, zamjenica direktora Koprivničkih voda te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice