HR EN

Grad Koprivnica

Međunarodni dan žena Vinica

Udruga žena Vinica obilježila Međunarodni dan žena

U organizaciji Udruge žena Vinica održana je tradicionalna proslava u povodu Međunarodnog dana žena. Druženje, kojem su se odazvale predstavnice udruga žena s područja cijele županije održano je u Društvenom domu Vinica, a za bogati kulturno umjetnički program pobrinulo se Kulturno-umjetničko društvo Delovi.

Predsjednica Udruge žena Vinica Slavica Stančec okupljenima je ispričala sve o počecima obilježavanja Međunarodnog dana žena te još jednom podsjetila na važnost borbe za ženska prava.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Prilikom obraćanja gradonačelnik Jakšić istaknuo je kako je ponosan na ovu manifestaciju te na rad članica Udruge žena Vinica. Također je napomenuo kako živimo u neizvjesnom vremenu, a upravo ono je najopasnije kada govorimo o kršenjima ljudskih prava. Okupljenim predstavnicama udruga žena poručio je da sačuvaju svoju pozitivnu energiju koja je ujedno važan faktor da se ružne slike povijesti ne ponove.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nakon uvodnog dijela programa uslijedila je večera koju je blagoslovio župnik Župe svetog Leopolda Bogdana Mandića i dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović.

Važno je za istaknuti da se članice Udruge žena Vinica bave nizom projekata, redovno sudjeluju u humanitarnim akcijama, brinu za urednost Društvenog doma Vinica, a najpoznatije manifestacije koje organiziraju su upravo proslava Međunarodnog dana žena i Dan vrganja.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice