Udruga Roma Korak po korak dobila kombi vozilo


Objavljeno: 10.07.2018 — Pregledano: 68 puta

Danas 10. srpnja Udruzi Roma Korak po Korak donirano je kombi vozilo koje je namijenjeno za prijevoz učenika romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije koji pohađaju COOR Podravsko sunce. Vozilo je donacija Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA. Svečanost dodjele prisustvovao je Nj.E. Mustafa Babür Hızlan, veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj.

– Danas smo vidjeli rezultat jednog lijepog projekta. Izašli smo ususret jednoj grupi koja je na marginama i na neki način zadovoljili njihove potrebe Ta donacija je možda malena u brojkama, ali ima vrlo veliku vrijednost – rekao je veleposlanik.

Vozilom će se koristiti 16 djece, a očekivanja su da će ih biti i više.

– Imamo vozilo koje je staro 20 godina i stalno smo imali poteškoće pa nismo mogli redovno voziti djecu. Ova usluga prijevoza od kuće do škole mnogo im znači, jer je postojala mogućnost da ostanu bez djece, odnosno da ih smjeste u udomiteljske obitelji. Naime, prema novom zakonu, ne mogu istovremeno biti korisnici minimalne zajamčene pomoći i istovremeno imati vozilo – objasnio je Horvat.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, zahvalio je na ovoj donaciji i istaknuo da je ovo veliki doprinos integraciji romske nacionalne manjine u društvo.

Svečanosti je prisustvovao i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

– Ovo je nešto što je značajno i olakšava integraciju i socijalizaciju romske nacionalne manjine u školski sustav, a samim time im omogućava jedan širi okvir i prostor za daljnje životne iskorake – zaključio je Jakšić.