HR EN

Grad Koprivnica

Učiteljica Dubravka Vajdić Kolarić

Učiteljica Dubravka Vajdić Kolarić primila Godišnju nagradu za poučavanje

Odlukom Odbora za dodjelu nagrade Hrvatskog geografskog društva u 2021. godini među nagrađenima je Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica geografije Osnovne škole Đuro Ester. Nagrada je dodijeljena u kategoriji za poučavanje geografije.

Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica s trajnim statusom savjetnice u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica tijekom svoga rada ističe se pedagoškom  profesionalnošću i iznimnim metodičkim vještinama u neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima te je u školi postavila novi model poučavanja geografije kroz inovativne oblike timskog rada, terensku, projektnu i integriranu nastavu. Uvijek je među prvima uvodila nove nastavne metode i različite oblike rada te uspješno implementirala nove načine poučavanja koje su zahtijevale reforme u obrazovnom sustavu. U radu s učenicima uvijek ustraje na razvoju geografskih vještina te potiče njihovu samostalnost i kreativnost. Dolaskom u Školu 1991. godine, unijela je geografski duh u prostore Škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika. Postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima upravo su najbolji pokazatelj koliko ulaže vremena u rad s učenicima.

Osim njenog  dugogodišnjeg kvalitetnog i uspješnog stručno-pedagoškog rada s učenicima, nužno je spomenuti čitav niz aktivnosti kojim je doprinijela razvoju i unapređenju škole. Vođenjem županijskog stručnog vijeća geografije Koprivničko-križevačke županije stvorila je uvjete za dolazak niza istaknutih predavača u Školu. Unaprijedila je organizaciju terenskih nastava uz sustavni rad na susretu učenika s izvornom stvarnošću. Sva saznanja sa stručnih usavršavanja nesebično i kontinuirano prenosi kolegama u Školi, a svojim mnogobrojnim tekstovima u tiskovinama i sudjelovanjem u izdavačkoj djelatnosti Škole, ostavila je neizbrisiv trag u popularizaciji geografije, učeničkih i učiteljskih postignuća, a time i cijele Škole.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice