HR EN

Grad Koprivnica

Učenjem o važnosti Ozona započeo Europski tjedan mobilnosti

Obilježavanjem Svjetskog dana Ozona službeno je započeo Europski tjedan mobilnosti. Grad Koprivnica već 20 godina obilježava Europski tjedan mobilnosti koji se održava od 16. do 22. rujna, a ove godine pod motom „Mobilnost s nultom emisijom za sve“.

Prvi dan tjedna mobilnosti obilježili su koprivnički vrtićarci kroz aktivnost „Šetnja s OZZY Ozonom“. Mališani iz dječjih vrtića Tratinčica, Smiješak, Igra i Svetog Josipa šetali su gradom, a na četiri lokacije dočekali su ih volonteri koji su s njima razgovarali o važnosti zaštite okoliša i značaju ozonskog omotača.

Vrtićarce i odgojiteljice je ispred Gradske uprave Grada Koprivnice dočekala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja im je uručila i male poklončiće.

Obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti danas su se priključile i osnovne škole te COOR Podravsko sunce i to tako da će učenici i nastavnici likovne kulture kod svojih škola iscrtati poligon za igru. Smjernice za izradu poligona napravili su u Udruzi kineziologa Grada Koprivnice.

Cilj je bio i da nakon tjedna mobilnosti ostane trag obilježavanja istog te nešto što će našim mladima koristiti u svakodnevnoj igri – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Poligon za igru osim kod škola iscrtan će biti i kod igrališta na Lenišću, iza treće Šparne hiže, a zaduženi za njegovo oslikavanje su učenici i profesorica likovne umjetnosti Gimnazije Fran Galović.

Obilježavanje Europskog jedna mobilnosti nastavlja se i sutra i to na temu „Biciklom kroz povijest“.

Za one koji žele znati više:
Svjetski dan Ozona se obilježava 16. rujna u spomen potpisivanja najuspješnijeg međunarodnog sporazuma kojim je omogućeno spašavanje ozonskog sloja od negativnih posljedica ljudskog djelovanja, Montrealskog protokola 1987. godine. Svrha obilježavanja mu je podizanje svijesti o problematici ozonskog omotača te istraživanju načina kako ga očuvati, a obilježava se od 1994. godine.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice