HR EN

Grad Koprivnica

Podjela priručnika u sklopu projekta zakOČI

Učenicima drugih i trećih razreda podijeljene radne bilježnice „Mali prometni detektivi“

Učenicima drugih i trećih razreda osnovnih škola s područja grada Koprivnice podijeljene su radne bilježnice „Mali prometni detektivi“.

Riječ je o aktivnosti koja se provodi u sklopu projekta zakOČI – Take a Brake! Projekt provodi udruga „Roditelji u akciji – Roda“ u partnerstvu s Carecross iz Švicarske, Sveučilištem Sjever, općinom Bale i gradovima Koprivnica, Zagreb i Zaprešić.

Radna bilježnica je edukativna ali i zabavna, pokazuje da su prometna pravila univerzalna, bez obzira na to tko sudjeluje u prometu. Odlično je ilustrirana te ima za cilj djeci u najranijoj dobi pobuditi interes za usvajanjem prometnih pravila.

Djeca su najugroženija skupina u prometi, i kao pješaci i kao putnici u vozilima svojih roditelja. U Koprivnici kontinuirano provodimo razne projekte i aktivnosti vezane uz prometnu sigurnost naših sugrađana i to od najranije predškolske dobi naše djece pa do odrasle dobi. I nadalje želimo poboljšavati sigurnost djece i smanjiti izloženost riziku u prometu ali isto tako povećati znanje i svijest javnost o sigurnosti djece u prometu. Ovaj projekt zasigurno predstavlja svojevrsnu dodanu vrijednost i nadogradnju na postojeće aktivnosti i veseli nas što sudjelujemo u njemu – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Uz radne bilježnice, namijenjene djeci, podijeljene su i brošure za roditelje. Također djeci je dostupna online igra ČUDOvišna avantura.

Ovo je samo jedna od aktivnosti projekta koji ima za cilj poboljšati dobrobit i sigurnost djece te povećanje njihove tjelesne aktivnosti (i manje upotrebe vozila roditelja) kroz smanjenje izloženosti riziku tijekom pješačenja ili bicikliranja i promišljanje prometnoga okoliša prijateljskoga za djecu pješake.

Ovi inovativni sadržaji predstavljaju edukativne alate koji će potaknuti djecu na aktivno i sigurno sudjelovanje u prometu.

Ukupna vrijednost projekta je 1,63 milijuna kuna dok odobren iznos sufinanciranja iznosi 1,47 milijuna kuna.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice