HR EN

Grad Koprivnica

Share music - Mađarska

Učenici Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ Koprivnica sudjelovali su u Glazbenoj kutiji u Hévízu

Sedmero učenika Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ Koprivnica sudjelovalo je u mađarskom gradu Hévízu od 17. kolovoza do 21. kolovoza 2021. godine u aktivnosti Glazbena kutija (Music box).  U sklopu petodnevne aktivnosti za hrvatske i mađarske sudionike bila je organizirana individualna nastava sviranja različitih glazbenih instrumenata te je sudionicima omogućeno stjecanje novih glazbenih znanja od raznih stručnjaka iz područja glazbe.  Organizirana je i nastava teorije glazbe, a završnog dana održan je zajednički nastup polaznika u središtu grada. Nastava se provodila u zgradi Osnovne i umjetničke škole Gyula Illyés.

Glazbenom kutijom u Hévízu završila je glavna aktivnost projekta SHARE MUSIC. Prva Glazbena kutija realizirana je prvotno u Koprivnici od 20. do 24. srpnja, a u obje sudionici su kroz glazbene radionice naučili tehnike sviranja gitare, saksofona, klavira, violine i drugih instrumenata. Sudionici su imali priliku upoznati povijest glazbe u Hrvatskoj i Mađarskoj, saznati o instrumentima specifičnima za određeno područje. Glazbeni okvir sadržavao je i kulturne programe i večernje koncerte na gradskom trgu.

Završni koncert hrvatskih i mađarskih polaznika održan prvotno u Hrvatskoj, zatim u Mađarskoj dobar je primjer kako glazba ne poznaje granice, nacionalnost, geografske ili jezične različitosti te da se zaista mogu dvije zemlje povezati putem glazbe.

Svim organiziranim aktivnostima promovira se glazba među mladima, potiče se kreativan rad i razmišljanje te se pruža mladima prilika za aktivno bavljenje glazbom jer… Glazba je univerzalni jezik koji svi razumijemo i osjećamo.

Projekt SHARE MUSIC Grad Koprivnica provodi u suradnji s mađarskim partnerom, gradom Hévízom. Sufinanciran je iz INTERREG V- A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020, a vrijedan je gotovo 1,2 milijuna kuna, od čega 85 posto sufinancira Europska unija.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice