HR EN

Grad Koprivnica

Učenici švedske NTI Gimnazije u posjetu Gradu Koprivnici

Koprivnička Obrtnička škola u novom je sedmogodišnjem programskom razdoblju projekta Erasmus+ (2021.-2027.) kojim se nastoji ostvariti veća uključivost, dostupnost i održivost prilikom razvoja europskog prostora obrazovanja. U idućim danima, svoja će znanja koprivnički učenici razmijeniti s kolegama iz Švedske. Naime, u našem gradu boravi šest učenika koji pohađaju privatnu NTI Gimnaziju iz Kristianstada. Mobilnost učenika u sklopu ovog projekta uključuje trotjednu praksu učenika iz Švedske koji se školuju za zanimanje Tehničar za računalstvo, a steći će i znanja iz područja održavanja računala, mobitela i tableta u tvrtki STS d.o.o.

Povodom toga je gradonačelnik Mišel Jakšić upriličio prijem za svih šestero učenika i njihovog mentora te zamjenika NTI Gimnazije, Christiana van Gilsa uz koje su bili i ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić i profesorica informatike Dubravka Jakupec.

S raznim gospodarskim, kulturnim, sportskim i obrazovnim informacijama kao i prirodnim ljepotama našeg kraja, goste iz Švedske upoznali su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Inače, NTI Gimnazija iz Kristianstada nikad ne prelazi više od 200 polaznika te je fokusirana na tehnologiju, znanost i IT industriju, a dio su partnerstva s RISE-om, švedskim i državnim istraživačkim institutom.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice