Učenici Osnovne škole Đuro Ester pobjednici „Natjecanja učenika u robotici“


Objavljeno: 13.10.2018 — Pregledano: 417 puta

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Cross border development of robotics in primary schools“ – RoboTech koji se provodi u sklopu Interreg V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. U sklopu istoga u koprivničke osnovne škole uvedena je robotika kao izvannastavni predmet. Za potrebe provođenja nastave iz robotike napravljen je osnovnoškolski kurikularni modul iz područja robotike, osnovne škole opremljene su robotičkim setovima i tehničkom opremom za provedbu projektnih aktivnosti, održane su edukacije za učitelje i nastavnike u području robotike te se održavaju prekogranična natjecanja učitelja, nastavnika i učenika koji sudjeluju u projektu. Ukupna vrijednost projekta svih partnera je 1,64 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 870 tisuća kuna.

Danas, 13. listopada u dvorani Branimir, održano je „Natjecanje učenika u robotici“. Snage je odmjerilo 86 učenika i to 45 učenika osnovnih škola iz Koprivnice i 41 učenik osnovnih škola iz Zalaegerszega (Mađarska). Učenici su bili raspoređeni u timove.

Apsolutni pobjednici natjecanja su učenici Osnovne škole Đuro Ester iz Koprivnice i to zauzevši prva tri mjesta. Prvo mjesto osvojio je team Roboti, drugo team Strijele i treće team Gromovi.

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Mišel Jakšić izrazivši zadovoljstvo što je robotika uvedena u koprivničke osnovne škole te se ujedno zahvalio svim nastavnicima i učiteljima koji marljivo sa svojim učenicima sudjeluju u provedbi aktivnosti projekta.