HR EN

Grad Koprivnica

Učenici iz Hrvatske i Mađarske u sklopu projekta SHARE MUSIC stekli nova znanja iz područja fotografije

U sklopu projekta SHARE MUSIC, koji se provodi u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., 5. i 6. studenog 2020. godine održane su radionice fotografije pod nazivom „Mali uvod u svijet slika: Kako čitamo i snimamo fotografije“. Na radionici su sudjelovali mladi iz Koprivnice i Hévíza.

Radionicu fotografije vodio je koprivnički fotograf Ivan Gundić. Tijekom iste sudionici, prije svega učenici koprivničkih osnovnih škola te učenici iz Mađarske su imali prilike naučiti nešto više o svijetu slika koji nas svakodnevno okružuje. U teorijskom dijelu radionice odgovorilo se na pitanja što je fotografija, kako nastaje te što neke fotografije čini zanimljivima.

S obzirom na nemogućnost održavanja radionice uživo zbog situacije s COVID-19, pokušalo se što više virtualnim putem uključiti sudionike. U virtualnom „praktičnom“ dijelu komentirale su se prethodno poslane fotografije sudionika s ciljem da ih se nauči malim trikovima kako snimiti uspješnu fotografiju.

Nakon održane radionice, učenici koji su sudjelovali imaju zadatak fotografirati Koprivnicu i Hévíz u svim godišnjim dobima u razdoblju od godinu dana. Kasnije će se najbolje fotografije objaviti u katalogu/knjižici koja će služiti za promociju gradova partnera. Također, u Koprivnici i Hevizu organizirat će se izložbe najboljih fotografija.

Radionica je snimljena te se nalazi na YouTube kanalu Grada Koprivnice.

Ovo je druga po redu radionica koja se održala unutar projektne aktivnosti „Radionica fotografije“. Prva je realizirana virtualnim putem u organizaciji Grada Hévíza 30. rujna 2020. godine.

Cilj projekta SHARE MUSIC je povezivanje ljudi, prvenstveno mladih ljudi od 10 do 25 godina, u prekograničnom području kroz različite kreativne aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te upoznavanje i prihvaćanje kulturnih različitosti. Radionica fotografije samo je jedna u nizu kreativnih aktivnosti koje će se provoditi tijekom samog projekta.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice