HR EN

Grad Koprivnica

Učenici 4. razreda PŠ Starigrad najbolji na Večernjakovom natječaju „Mali zeleni natječaj“

Krajem ožujka Večernji list je raspisao natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Mali zeleni natječaj“ . Zadatak je bio snimiti video  te opisati i vizualno prikazati Eko superjunakinju ili superjunaka koji će spasiti Zemlju. Bilo je potrebno prikazati  i osmisliti njegovo ime, osobine, moći, cilj, misiju i glavnog neprijatelja.

Učenici 4.razreda pod vodstvom učiteljice Maje Soline marljivo su se bacili na posao te snimili video pod nazivom „Ekoprskalić“.

Njihov glavni junak Ekoprskalić imao je strašnog neprijatelja Smećka, no uspješno se borio protiv njega svojim magičnim pripravkom od koprive.

Na navedeni natječaj pristiglo je ukupno 200 prijava učenika osnovnih i srednjih škola s područja cijele Republike Hrvatske. Sredinom lipnja stručni žiri je odabrao najbolje radove.

Video učenika 4.razreda PŠ Starigrad odabran je kao najbolji u kategoriji za učenike od 1.do 4.razreda. Ocijenjen je kao najkreativniji video koji zadovoljava sve kriterije natječaja.

Za svoju kreativnu ideju učenici su nagrađeni jednodnevnim izletom na Plitvička jezera prilikom čega će dobiti deset ekskluzivnih fotografija profesionalaca iz agencije Pixsell te e-pretplatu na Večernji list.

Video i izvornu objavu možete pogledati OVDJE .

Tekst i foto: Maja Solina

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice