HR EN

Grad Koprivnica

U službenom posjetu Koprivnici boravila je veleposlanica Republike Bugarske Nj. E. Genka Georgieva i gradonačelnica grada Gabrova Tanya Hristova

Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Genka Georgieva i gradonačelnica bugarskog grada Gabrovo Tanya Hristova, stigle su danas u službeni posjet Gradu Koprivnici. U Gradskoj upravi primili su ih zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek. Gradonačelnik Mišel Jakšić, zbog ranije dogovorenih obveza, priključio se kasnije tijekom dana. Uz veleposlanicu i gradonačelnicu, u bugarskom izaslanstvu bili su i savjetnica za gospodarstvo i trgovinu u bugarskoj ambasadi u Zagrebu Mirella Tasseva, zamjenica gradonačelnice za obrazovanje, društvenu djelatnost i kulturu Nevena Mineva, voditeljica Odjela za protokol o odnose s javnošću Galina Vitanova, rektor Tehničkog sveučilišta Gabrovo Iliya Zhelezarov i prorektor Tehničkog sveučilišta Gabrovo Plamen Tsankov.

Zamjenica gradonačelnika Ostriž uvažene je goste upoznala s konstantnim ulaganjima u školstvo i obrazovanje, razvojem gospodarstva, bogatom kulturnom i sportskom tradicijom te turističkim potencijalom našeg kraja.

Nakon prezentacije, veleposlanica Georgieva i gradonačelnica Hristova pokazale su veliki interes za društvenim, gospodarskim i kulturnim temama koje snažno povezuje sličnost dviju prijateljskih država, odnosno velike mogućnosti za širenje budućih odnosa između gradova Koprivnice i Gabrova.

Tijekom boravka u Koprivnici veleposlanica Georgieva i gradonačelnica Hristova, iskoristile su priliku za posjet Sveučilišnom centru Koprivnica – Sveučilište Sjever, Inkubatoru kreativnih industrija ENTER, Rukometnom klubu Podravka Vegeta i Galeriji „Mijo Kovačić“.

Rektor Tehničkog sveučilišta u Gabrovu Iliya Zhelezarov ovaj je posjet iskoristio za upoznavanje s predstavnicima koprivničkog Sveučilišta Sjever, čiju su povijest, aktivnosti i kolegije predstavili voditeljica Odjela za protokol i odnose s javnošću Sveučilišta Sjever Ivona Čulo, pročelnik Odjela računarstva i informatike Domagoj Frank te akademska tajnica Ivana Bagarić Peroš.

Na koji način se u Inkubatoru kreativnih industrija ENTER-u stvara povoljna poduzetnička klima, uvjeti za lakši razvoj te nadogradnju ideja i projekata, gosti s upoznati od strane voditeljice Odjela za EU fondove Mateje Horvat, stručne suradnice za EU projekte Vesne Vrhovec i voditeljice za projekte i odnose s javnošću Sanje Premec Sušanj.

Prilikom posjeta klubu, veliko iznenađenje za veleposlanicu Georgievu i gradonačelnicu Hristovu priredila je direktorica RK Podravka Vegeta Vlatka Mihoci, uručivši im klupski dres s potpisima rukometašica.

Službeni posjet Gradu Koprivnici, bugarsko je izaslanstvo završilo posjetom Galeriji „Mijo Kovačić“ gdje ih je viša kustosica i povjesničarka umjetnosti Draženka Jalšić Ernečić upoznala sa svjetskim fenomenom naivnog slikarstva.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice