HR EN

Grad Koprivnica

U službenom posjetu Koprivnici boravi delegacija Nikšića iz Crne Gore

U službenom posjetu Koprivnici boravi delegacija Nikšića iz Crne Gore. Razlog njihovog boravka u našem gradu su projekti koje provode Komunalac i Koprivničke vode u sustavu gospodarenja otpadom koji omogućava dostizanje propisanih kriterija prema Direktivama EU, posjet reciklažnom dvorištu i kompostištu te upoznavanje s radom pročistača otpadnih voda na principu biološke obrade pomoću mikroorganizama.

Povodom toga, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić priredio je prijem u Gradskoj upravi za goste iz Crne Gore, predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića, sekretara Sekretarijata za projekte i investicije Živka Kecojevića i zamjenika direktora Agencije za zaštitu životne sredine Iliju Radovića.

„Izuzetno smo sretni zbog suradnje i prijateljstva koji povezuju ova dva grada. Pronašli smo međusobno partnere za razgovore i razmjene iskustava te se iskreno nadam novim zajedničkim europskim projektima zbog statusa kojeg ima Crna Gora ima u EU“, rekao je gradonačelnik Jakšić te nadodao kako se nada i skorom uzvratom posjetu jer grad i Opština Nikšić uskoro slave svoj dan.

Gradonačelnik je nadodao kako smo svi ponosni na rad i rezultate Komunalca i Koprivničkih voda.

Bez imalo skromnosti možemo zaključiti da Koprivnica uz jedan visoki društveni standard i onaj po povlačenju sredstava iz EU fondova, uz jednu visoku kvalitetu života, ne bi sve to uspjeli ostvariti da nemamo odlično posložen komunalni sustav na području našeg grada i kvalitetne ljude koji njime upravljaju“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U ime delegacije Crne Gore s nekoliko riječi obratio se predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Šest godina sam na čelu Opštine Nikšić i zaista mogu potvrditi da je naša suradnja da jednom vrlo visokom nivou i da će se ona i dalje nastaviti. Po prvi puta sam u Koprivnici i nadam se da ćemo samim time još više produbiti naše odnose. Ovom prilikom smo došli zbog rješenja jednog našeg značajnog problema na razini cijele države, a to je ugradnja kolektora za pročišćavanje otpadnih voda. Moram reći smo prvi praktični u Crnoj Gori završili izgradnju našeg kolektora u Nikšiću koji radi odlično te ovom posjetom želimo samo još dodatno nadograditi vaša ranija iskustva i znanja u  naša“, rekao je Veselin Grbović.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, prijemu su prisustvovale njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek. U ime GKP Komunalac gostima se obratila predsjednica Uprave Nataša Tetec uz koju su bili i članovi Uprave Goran Međurečan i Dubravka Horvat, a u ime Koprivničkih voda s nekoliko riječi obratio se predsjednik Uprave Zdravko Petras uz kojeg je bila članica Uprave Sandra Sinjeri.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy