HR EN

Grad Koprivnica

U sklopu projekta SHARE MUSIC u centru Koprivnice postavljena je izložba

U sklopu projekta SHARE MUSIC, sufinanciranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020., postavljena je u centru grada Koprivnice izložba fotografija.

Izložene fotografije nastale su u okviru projektne aktivnosti „Radionica fotografije“. Aktivnost se sastojala od dviju radionica fotografije gdje su sudionici imali prilike naučiti nešto više o samoj fotografiji. S obzirom na cjelokupnu situaciju s pandemijom COVID-19, radionice se nisu mogle održavati uživo, već su obje održane virtualnim putem. Nakon održanih radionica polaznici su fotografirali svoje gradove – Koprivnicu i Hévíz kroz sva godišnja doba.

Ono što čini izložbu posebnom je to što je postavljena na solarnim postamentima koji su nabavljeni u sklopu projekta. Odabrane fotografije nastale kroz projekt prezentiraju se na vanjskoj energetski samoodrživoj izložbi na solarni pogon. Naime, svaki postament s fotografijom na svom vrhu ima solarnu ploču. Ploča preko dana puni bateriju koja osigurava dovoljno struje za osvjetljavanje fotografija noću. Nabavom solarnih postamenata široj javnosti osigurana je izložba fotografija koja predstavlja inovativan pristup prezentacije samoga Grada te njegovih kulturnih i prirodnih ljepota. Grad na ovaj način prezentira projekt na najatraktivniji način na glavnoj gradskoj lokaciji kako bi dospio do najšire populacije. Na taj način umjetnost fotografije koja govori više od riječi više nije dio postave neke galerije ili muzeja već na otvorenom javnom prostoru svima omogućuje umjetnost i prenosi pozitivne poruke projekta. Ova izložba ujedno je poklon „staroj dami“ koja je upravo ovih dana proslavila 665. rođendan.

Cilj projekta SHARE MUSIC je povezivanje ljudi u prekograničnom području kroz različite aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te međusobno razumijevanje i uvažavanje različitih glazbenih kultura. Grad Koprivnica projekt provodi u suradnji s mađarskim Gradom Hévízom, a projekt je vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna.

Ovaj događaj proizveden je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice