HR EN

Grad Koprivnica

U sklopu Aglomeracije Koprivnica potpisan ugovor vrijedan više od 212 milijuna kuna

„Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica“, najveći infrastrukturni projekt u povijesti Koprivnice napreduje prema zacrtanim planovima otkada se krenulo s njegovom provedbom 2019. godine.

Na današnjoj konferenciji za medije, u Gradskoj vijećnici, potpisan je „Ugovor za izvođenje radova na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje i vodoopskrbe, izgradnji i konstrukciji NUS-a na sustavu vodoopskrbe i odvodnje na području grada Koprivnice te dogradnje pogonske zgrade UPOV-a“.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice, Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika.

„Danas potpisujemo Ugovor vrijedan 212.155.000,00 kuna kojem je obuhvat područje grada Koprivnice i prigradskih naselja. Prema Ugovoru, Koprivničke vode su ishodile sve građevinske dozvole i napravile sve glavne projekte. Obveza izvođača radova je napraviti izvedbene projekte i izgraditi i rekonstruirati vodno-komunalnu infrastrukturu sukladno ugovoru i ugovornom roku koji je do kraja 2023. godine kao i cjelokupni projekt aglomeracije Koprivnica. Od ukupne vrijednosti Ugovora, 146.000.000,00 kuna sufinancira EU-a ili oko 69%, 47.000.000,00 kuna sufinanciraju Hrvatske vode i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i 19.200.000,00 kuna financiranih od strane Koprivničkih voda“, istaknuo je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Ovom investicijom planira se na području Draganovca, Starigrada, Kunovec Brega, Herešina, Jagnjedovca i Bakovčica izgraditi 10,7 kilometara kanalizacijske mreže. Planirana je rekonstrukcija kanalizacijske mreže na području grada Koprivnice u duljini od 13 kilometara. U sklopu poboljšanja sustava mješovite odvodnje Koprivnica, planirana je izgradnja četiri retencijska bazena čime će se dobiti 12.700 kubičnih metara volumena za prihvat oborinske vode, odnosno riješit će se problematična područja za vrijeme obilnih padalina, a taj zahvat je vrijedan 67.000.000,00 kuna.

Planirana je izgradnja novih vodoopskrbnih cjevovoda u duljini 12,5 kilometara od čega je najznačajniji cjevovod duljine 5,5 kilometara koji povezuje vodocrpilišta Lipovec i Ivanščak čime će se osigurati proizvodnja i sigurnost distribucije pitke vode u idućih pedesetak godina. Rekonstruirat će se i najznačajniji glavni magistralni cjevovodi u duljini od 19,5 kilometara.

Nakon provedene javne nabave najpovoljniju ponudu za izvođača radova imala je križevačka tvrtka Radnik.

„Projekt je podijeljen na dvije faze – odvodnju i vodoopskrbu. Sa pripremnim radovima i snimanjima terena krećemo odmah. Imamo rok od tri godine i uvjeren sam da ćemo ispuniti sve zahtjeve koji su postavljeni pred nas“, rekao je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika.

Ogromnim poslom koji je do sada odrađen u sklopu ovog projekta zadovoljan je i sam gradonačelnik.

„Današnje potpisivanje ugovora daje konačan odgovor svima onima koji su bili skeptični u samu provedbu i svima onima koji nisu prepoznali važnost projekta za naše sugrađane“, kazao je gradonačelnik Jakšić. Pri tome se zahvalio ekipi iz Koprivničkih voda, Komunalca i Gradske uprave koji su radili na postavljanju ovog projekta na noge.

„S pravom možemo reći da je ovo najveći europski infrastrukturni projekt u povijesti grada Koprivnice pa i Koprivničko-križevačke županije. Isto tako, lijepo znati da u našem kraju, našoj županiji, postoji kompanija koja je definitivno lider u svojoj branši na području Republike Hrvatske. Tvrtki Radnik, od sveg srca želim da odradimo ovaj posao na sveopće zadovoljstvo te da i dalje budu glavni igrač kao i do sada“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kolika je važnost i veličina Aglomeracije Koprivnica za Republiku Hrvatsku, pokazuje i činjenica da je na prvom potpisivanju Ugovora o dodjeli sredstava, uz ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, prisutan bio i premijer Andrej Plenković.

Posebnu zahvalu, gradonačelnik Jakšić uputio je koprivničancu Davoru Vukmiriću, koji je dokazao da nije zaboravio na svoj grad i kraj odlaskom u Zagreb. Zahvalio je na doprinosu i bivšem saborskom zastupniku Branku Hrgu.

Osobno se na raspolaganje u ime Hrvatskih voda stavio Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda koji je istaknuo da je projekt nastao suradnjom kvalitetnih partnera.

„Radimo ovaj projekt za generacije koje dolaze, ali i za nas same. Današnji potpis ugovora je kruna jednog nevjerojatnog puta, a iz ovog lijepog ozračja može se zaključiti da će taj projekt biti obilježen uspjehom, u kvaliteti radova, ali i u ugovorenim iznosima i rokovima“, zaključio je Davor Vukmirić.

 

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice