HR EN

Grad Koprivnica

U Podravskom suncu predstavljeno patronažno vozilo koje će služiti za ranu intervenciju

Danas je ispred zgrade COOR-a Podravsko sunce predstavljeno patronažno vozilo koje će služiti za ranu intervenciju, a koje je kupljeno putem skupljenih donacija.

Rana intervencija jedna je od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju kao i za njihove obitelji ili skrbnike. Njome se pruža stručna, savjetodavna i poticajna pomoć djeci od samog rođenja pa do sedme godine života. Cilj je da uz pomoć stručnjaka djeca sudjeluju u aktivnostima koje će osnažiti njihov razvoj.

Nabavljenim vozilom koji će uvelike poboljšati kvalitetu obavljanja posla izrazito je bila zadovoljna ravnateljica COOR-a Podravsko sunce Radmila Popović.

„Uslugu rane intervencije pokrenuli smo 2020. godine u suradnji s Gradom Koprivnicom. Provodila se dijelom kroz patronažni oblik jer smo imali vozilo u najmu, dijelom kroz savjetovalište i u senzornoj sobi. Donacijama smo osigurali nabavku novog vozila koje će nam služiti za patronažni rad koji i ima naglasak u radu u ranoj intervenciji“, kazala je ravnateljica Popović. Isto tako, iskoristila je priliku da se zahvali donatorima Podravki, Udruzi rehabilitatora te ostalim manjim donatorima, a posebno tvrtki Vemo trade na najvećoj donaciji pomoću koje je nabavka vozila realizirana.

Grad Koprivnica je iz gradskog proračuna osigurao 200 tisuća kuna kojima se financiraju stručne rehabilitatorice koje za pružanje usluge rane intervencije imaju završene sve potrebne edukacije.

„Za iduću godinu smo pripremili značajno povećanje sredstava za ulaganje u programe rane intervencije, tako da smo osigurali sredstva za još dodatna zapošljavanja. Jako malo gradova u Hrvatskoj provodi na ovaj način programe rane intervencije, stručnjaci su nam rekli da je to jako važno zbog što ranijeg rehabilitiranja djece u društvo“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te se još jednom zahvalila svim donatorima  i ljudima dobre volje koji su omogućili da ovaj projekt uspije.

Tvrtka Vemo trade vrlo rado sudjeluje u raznim aktivnostima koje imaju humanitarni predznak

„Sudjelovanjem u ovoj aktivnosti i donacijom još jednom smo pokazali važnost društveno odgovornog ponašanja u zajednici u kojoj svi radimo i živimo. Suradnja s Gradom Koprivnicom i udrugama u potrebi s područja grada i dalje će biti od prioriteta naše tvrtke“, istaknula je glasnogovornica Vemo trade-a Natalija Sučić.

Usluga rane intervencije najčešće se provodi u domu djeteta s teškoćama u razvoju, a nabavljeno vozilo omogućit će kvalitetniji brži rad edukacijskim rehabilitatoricama Dunji Vargović i Anji Holeček.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice