HR EN

Grad Koprivnica

U petak, 11. ožujka, na Sveučilištu Sjever predavanje „Koncepti održive mobilnosti – danas i sutra“

Njemačka zaklada Friedrich Ebert organizira predavanje s diskusijom pod nazivom „Koncepti održive mobilnosti – danas i sutra“, koja će se održati u petak, 11. ožujka 2022. godine s početkom u 14 sati, na Sveučilištu Sjever.

Naš koncept mobilnosti se drastično mijenja – a grad Koprivnica je zasigurno u Hrvatskoj jedan od predvodnika inovacija na ovom području. U kontekstu održive mobilnosti, sve više gradskih vlasti postavlja si pitanje: Kako se mijenjaju obrasci mobilnosti, na primjer uslijed sve češćeg rada od kuće (home officea)? Kako će se u budućnosti promijeniti izgled naših gradova kada sve više javnih površina bude prostor namijenjen pješacima ili biciklistima? Na koji način se mogu ojačati veze između gradova i ruralnih područja i kako se putovanja na velike udaljenosti mogu učiniti CO2 neutralnim?

Dr. Sonja Schirmbeck, direktorica Zaklade Friedrich Ebert u Hrvatskoj dat će uvid u temu iz njemačke perspektive te navesti primjere iz drugih zemalja Europske unije.

Uvodnim riječima svim sudionicima predavanja obratit će se Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice i Krešimir Buntak, pročelnik Odjela za logistiku i održivu mobilnost, Sveučilište Sjever

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice