U OŠ Sokolovac održano natjecanje mladih Crvenog križa, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica


Objavljeno: 09.03.2019 — Pregledano: 268 puta

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu 9. ožujka 2019. godine, natjecanje mladih Crvenog križa u Osnovnoj školi Sokolovac.

Natjecalo se ukupno 11 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka i to iz tri osnovne škole iz Koprivnice, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, OŠ „Đuro Ester“  i OŠ „Braća Radić“ te OŠ Legrad, Područna škola Hlebine, OŠ Sokolovac, OŠ „Mihovil Pavlek Miškina“ iz Đelekovca, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski i OŠ „Andrije Palmovića“iz Rasinje.

U kategoriji podmlatka, Područna škola Hlebine bila je najuspješnija, dok je drugo mjesto osvojila OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, a treće rasinjska OŠ „Andrije Palmovića“.

U kategoriji mladeži natjecale su se dvije ekipe, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica, a uspješnija je bila ekipa koprivničke Srednje škole.

Ove dvije najuspješnije ekipe plasirale su se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 6. travnja 2019. godine u Križevcima. Državno natjecanje na rasporedu je 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazala su svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu pokazali znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Nazočnima se u ime škole domaćina obratio ravnatelj Saša Korkut, načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Sa nekoliko pozdravnih i motivirajućih riječi, nazočnima se obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Zaželio im je mnogo uspješno riješenih zadataka i savladanih vježbi na natjecanju te što bolji plasman ekipama koje će nas predstavljati na međužupanijskom i državnom natjecanju.