HR EN

Grad Koprivnica

U OŠ “Đuro Ester” održana je vježba evakuacije i spašavanja

U Osnovnoj školi „Đuro Ester“ danas je održana vježba evakuacije i spašavanja koja je simulirala potres i oštećenje školske zgrade. U vježbi su evakuirani učenici i djelatnici školske zgrade OŠ „Đuro Ester“, sportske dvorane, Obrtničke škole i Srednje škole na okolne javne površine.

Tema vježbe bila je gašenje požara, evakuacija i spašavanje učenika i zaposlenika zbog urušavanja dijela zgrade i požara u Osnovnoj školi Đuro Ester. Urušavanje zgrade izazvano je potresom.

Cilj vježbe bila je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja učenika i djelatnika Osnovne škole „Đuro Ester“ i spašavanje učenika i djelatnika u slučaju potresa i požara. Promatrala se brzina i osposobljenosti djelatnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije. Vježbom se ujedno provjerila i suradnja svih žurnih službi u kriznim situacijama, a uključenih u akciju prema Planu evakuacije i spašavanja Osnovne škole.

Pokaznoj vježbi u funkciji načelnice Stožera civilne zaštite grada Koprivnice prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ksenija OstrižVježbu je pratio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

OPIS DOGAĐAJA

Dana 24. studenoga 2022. godine u 10:00 sati potres je pogodio Grad Koprivnicu te izazvao materijalnu štetu zgrade OŠ „Đuro Ester“ s urušavanjem zgrade i požarom. Djelatnici škole evakuiraju učenike iz zgrade. Učitelji utvrđuju da dvoje učenika i jedan djelatnik nisu izašli iz zgrade. Prijavljuje se vatrogasnoj službi (ravnateljica) koji vrše unutarnju navalu i gase požar. Pronalaze dva učenika, iznose ih i predaju djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije – Hitna medicinska služba – Ispostava Koprivnica.

Službe koje s sudjelovale u vježbi:

SCZ – Služba civilne zaštite

HGSS – Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Koprivnica

ZZHMKKŽ – Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

JVP – Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice

HMS – Hitna medicinska služba – Ispostava Koprivnica

GDCK – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

MUP RH – Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske

PP – Policijska postaja Koprivnica

ŽC 112 – Županijski Centar 112

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice