HR EN

Grad Koprivnica

U OŠ „Braća Radić“ Koprivnica održana edukacija o pravilnoj dentalnoj higijeni

U  OŠ „Braća Radić“ Koprivnica održana edukacija o pravilnoj dentalnoj higijeni

Nikolina Kuzmić Šelimber, doktorica dentalne medicine iz Koprivnice, nakon uspješno odrađene edukacije s prvašićima iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, ovaj je put posjetila njihove vršnjake iz OŠ „Braća Radić“ Koprivnica.

U ugodnom razgovoru i okruženju raspravljalo se o potrebama redovitog četkanja zubi te stvaranju navike redovitog i pravilnog održavanja oralne higijene. Učenici su učili o problemima koji mogu nastati u usnoj šupljini i kako spriječiti nastanak karijesa. Doktorica im je objasnila što se radi u ordinaciji dentalne medicine i koliko bi često trebali posjećivati svog stomatologa. Cijela edukacija bila je potkrijepljena zanimljivim crtanim filmovima vezanim uz oralno zdravlje, a doktorica Kuzmić Šelimber je za njih pripremila i edukativnu priču kroz koju  su mogli još ponešto naučiti.

Na druženje s učenicima doktorica je donijela jabuku koja „ima karijes“ pa im je na jednostavan način demonstrirala kako se karijes liječi. Tvrtka Apolonija iz Labina osigurala je svakom djetetu četkicu i pastu za zube sa šljokicama pa su učenici pokazali kako oni četkaju zube. Doktorica je obišla svakog učenika te mu pokazala pravilan način četkanja zubi. Na kraju su ponovili što su sve naučili o zubima i pravilnoj njezi zuba.

Doktorica Nikolina Kuzmić Šelimber jedna je od nekolicine doktora dentalne medicine u Hrvatskoj koja ima završene iTOP Introductory, iTOP Advanced i iTOP Teachers tečajeve te je već održavala radionice i edukacije vezane uz oralnu higijenu diljem Hrvatske djeci, ali i svojim kolegama. Predavanje i radionica koju je održala prvašićima u OŠ „Braća Radić“ Koprivnica protekla je u ugodnom i vedrom raspoloženju u kojem su djeca puno toga mogla naučiti o održavanju pravilne oralne higijene. Doktorica je strpljivo odgovarala na pitanja učenika te se nadamo da je ovom radionicom nestao i strah od posjeta stomatologu ako je kod nekog djeteta bio prisutan.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice