Objavljeno: 01.03.2012.
Dvije grupe županijskih kuhara iz nekoliko restorana, dva kuhara sa Zavoda za zapošljavanje i dva učenika Obrtničke škole kuharskoga smjera pohađali su u dvije grupe besplatnu radionicu na kojoj su usavršavali znanja iz dalmatinske kuhinje. Radionicu je organiziralo Udruženje obrtnika Koprivnica pomoću bespovratne potpore Ministarstva turizma koju su dobili za svoj prijavljen projekt "Radionica tradicijskih jela". Projektu se kao partner pridružila i Podravka koja je osigurala sve namirnice iz svog proizvodnoga asortimana i radionicu je vodio jedan promotor Podravke-kuhar specijalist Mišel Tokić. Kuhari su praktično izradili po 10 jela. Na kraju praktične obuke imali su "malu vinsku školu" u kojoj im je koprivnički trgovac vinima Darko Pernjak pokušao približiti tzv. sljubljivanje hrane i vina. Udruženje će i budućnosti organizirati slične radionice sa Podravkom, a njihovu Gastro akademiju će preporučiti i drugim županijama. Polaznici radionice dobili su brošure sa opisom projekta i receptima jela, a u izradi je i DVD materijal.
Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica
grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555
IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641
Prijavite se na newsletter Grada Koprivnice. Dovoljna je samo vaša email adresa, a odjaviti se možete u bilo kojem trenutku.