HR EN

Grad Koprivnica

U organizaciji REA Sjever u Virovitici održana radionica proširene stvarnosti

U organizaciji REA Sjever 18. kolovoza 2022. u Virovitici je održana tematska radionica proširene stvarnosti namijenjena osobama iz Quadruple helix modela odnosno osobama iz javne uprave, obrazovnih ustanova, građanima i poduzetnicima.

Cilj radionice bio je prezentirati interaktivnu igru održive proširene stvarnosti Grada Koprivnice koja je izrađena u sklopu projekta Green AURA.

„Na 14 lokacija u Gradu Koprivnici, postavljen je interaktivni 3D sadržaj koji se može pokrenuti pomoću smartfona. Kroz sadržaj je ispričana cjelovita priča o energetskoj učinkovitosti na pristupačan način svim dobnim skupinama.“ istaknuo je direktor REA Sjever Ivan Šimić te dodao kako ovim projektom činimo dodatne korake pri predstavljanju Koprivnice kao zelenog i energetski učinkovitog grada.

Igra proširene stvarnosti (AR) prezentirana je dionicima iz quadruple helix modela koji su zainteresirani za nove tehnologije i sudjeluju na dodatnim aktivnostima iz toga područja. Prezentirane su im mogućnosti korištenja proširene stvarnosti za različite potrebe i mogućnosti primjene za svakog od dionika. Nadalje, okupljenima je predstavljeno kako pomoću aplikacije Equinox XR građani mogu sudjelovati u igri lokacijske proširene stvarnosti na 14 lokacija po Gradu Koprivnici (Popis AR lokacija – Green AURA – Google moje karte) gdje Mirko Reciklirko građane upoznaje sa sadržajem vezanim uz energetiku, energetsku učinkovitost, recikliranje, obnovljive izvore energije i sl.

Među brojnim zainteresiranim građanima, poduzetnicima radionici je prisustvovao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Projekt „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ (Green Aura) financiran je u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice