U organizaciji Pčelarske udruge “LIPA” održana manifestacija “Pčelarski razgovori”


Objavljeno: 07.08.2018 — Pregledano: 183 puta

U rekreacijskoj zoni Crne gore u Koprivnici točnije na bivšem poligonu vojnog strelišta, u organizaciji Pčelarske udruge Lipa iz Koprivnice, 05. kolovoza 2018, održani su 22. Pčelarski razgovori povodom obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti, te završetka i početka nove pčelarske godine. Susret je bio edukativnog karaktera, a predavanje je održao Nikola Vujnovec pčelar prektičar iz Varaždina.

Predavanju je sudjelovalo devedesetak  pčelara iz Koprivničko-križevačke županije, Varaždinske županije, Bjelovarsko bilogorske županije, Osječke županije i  Republike Mađarske.

Uvodnu riječ održao je predsjednik PU LIPA Koprivnica Zdenko Lončarić koji je skrenuo pažnju na doprinose pčelara u društvenoj zajednici, problematiku prostora koji kronično nedostaje udruzi za njene aktivnosti i potporama kojima Grad Koprivnica i Koprivničko Križevačka županija prate svoje pčelare. Također izvjestio je skup o aktivnostima Hrvatskog pčelarskog saveza i potpisivanju ugovora između Hrvatskog pčelraskog saveza i Pčelarskog saveza Mađarske na polju očuvanja pčela, zdravlja pčela, nastupa na zajedničkom tržištu meda i kapitala.

Na održanoj manifestaciji ispred Grada Koprivnice sudjelovao je  Mišel Jakšić, gradonačelnik, a ispred Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

Gradonačelnik Mišel Jakšić  naglasio je doprinos Grada preko potpora Grada Koprivnice u očuvanju pčelinjeg fonda.