HR EN

Grad Koprivnica

U “Loptici” predstavljen priručnik Zbuk(ajmo) glagoljicu

U gradskom dječjem vrtiću Tratinčica, objektu Loptica, danas je predstavljen priručnik Zbuk(ajmo) glagoljicu proizašao iz dvogodišnjeg projekta Mala škola glagoljice. Isti se u koprivničkom vrtiću počeo provoditi prošle pedagoške godine u dvije skupine polaznika predškolskog uzrasta, a ove je godine nastavljen s djecom iste dobne skupine. Kako je istaknula ravnateljica Tratinčice Ida Šipek, projekt je pokrenut u suradnji vrtića s djelatnicima Muzeja Grada Koprivnice. Djeci su se u samome startu plasirale priče o seobi Hrvata, osnovama glagoljice te brojni napjevi skriptiranog pisma. „Dobili smo jedan kvalitetan priručnik koji će nekome tko je zainteresiran za glagoljicu ponuditi sve potrebne informacije na jednome mjestu“, rekla je Šipek te dodala kako će ga sigurno koristiti brojne odgojne i obrazovne ustanove.

„Mi kao Grad nastojimo podržavati sve naše ustanove kojima smo osnivači pa tako i DV Tratinčica koji svake godine proizvede neku novu aktivnost i program, na veliko zadovoljstvo djece i njihovih roditelja. Zahvaljujem se dječjem vrtiću Tratinčica, Klubu Tratinčica i našoj županiji koji su pomogli da se realizira ovaj prekrasan projekt“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Inga Seme Stojanović, recenzentica priručnika, naglasila ja pri predstavljanju kako je priručnik nova vrijednost kulturnoj baštini putem kojeg će djeca i odrasli moći proširiti svoja znanja. Kako je rekla, glagoljica slovi kao dar čovječanstvu naših krajeva, a legenda o njoj kaže da će svatko tko nasumce uzme njenih nekoliko slova dobiti odgovor o vlastitom poslanju na Zemlji.

Predstavljanju su uz odgojiteljice Ivanu Jakupić, Nataliju Kušek, Mariju Mesarić, Vesnu Pelesk, Gordanu Škundrić i Željku Turk koje kao autorice potpisuju priručnik, prisustvovali i bivši sudionici projekta, a danas polaznici prvih razreda osnovnih škola sa svojim učiteljicama. U ime Koprivničko-križevačke županije čestitke i zahvale na ovom projektu okupljenima je uputio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice