HR EN

Grad Koprivnica

Projekt Knowledge Well dostava opreme

U koprivničke osnovne škole stigla vrijedna oprema za rad s darovitim učenicima

U sklopu projekta „Knowledge Well“ nabavljeni su edukacijski materijali potrebni za rad s izvrsnim učenicima. Naime, zahvaljujući projektu u osnovnim školama kojima je Grad osnivač uspostavit će se adekvatno opremljeni centri izvrsnosti i to iz područja prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti. Ovime se stvaraju uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

Gradonačelnik Mišel Jakšić danas 16. veljače obišao je Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski koja će postati centar izvrsnosti iz područja prirodnih znanosti odnosno biologije i kemije. Gradonačelnik je s ravnateljicom Gordanom Gazdić-Buhanec razgledao opremu koja je stigla u školu.

Cilj je biti partner našim osnovnim školama koje se ističu sa svojom proaktivnošću i programima. Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski oduvijek prednjači u provedbi takozvanih zelenih i ekoloških programa i zato mi je drago da je baš u tu školu stigla oprema za biologiju i kemiju te sam siguran da će i zahvaljujući njoj sva znanja koja postoje u školi predvođena znanjima koja ima ravnateljica doprinijeti tome da djecu dodatno zainteresiramo za učenje biologije i kemije jer sad i u ovoj krizi vidimo koliko su nam priroda i znanost važni – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Škola je zahvaljujući projektu bogatija za opremu za provođenje nastave iz biologije i to mikroskope, hranjive podloge za uzgoj bakterija, pokrovna stakla, predmetna stakla, Petrijeve zdjelice, histološke iglice i slično. Za potrebu provođenja nastave iz kemije također su nabavljeni mikroskopi, džepne vage, epruvete različitih dimenzija, menzure, termometar, Erlenmeyerove tikvice, alkohol etanol, benzin, petroleter, aceton, Lugolova otopina, zaštitne pregače i naočale, štipaljke i slično.

Knowledge Well je jedan od niza projekata koji se u našoj školi provode. Zahvalna sam što je Grad i ovog puta mislio na nas tako što su nas uključili i dali nam mogućnost da sami odaberemo područje izvrsnosti koje želimo razvijati. S obzirom na projekt botaničkog vrta koji realiziramo logično je bilo da to budu biologija i kemija – istaknula je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec te napomenula kako će sada zahvaljujući projekti imati mogućnost suvremenom opremom raditi s darovitim učenicima.

Materijali će se koristiti tijekom izrade programa za rad s izvrsnim učenicima, provedbe radionica za izvrsne učenike te prekograničnih kampova i natjecanja za izvrsne učenike.

U Osnovnu školu Đuro Ester koja će biti centar izvrsnosti iz područja tehničkih zanositi za provedbu IT-a dostavljeni su laptop, osobno računalo, 10 slušalica, 10 bežičnih miševa, zvučnici, fotoaparat i tripod za isti, terenski snimač zvuka, analogni sintesajzer i vokoder te držači studijske pozadine za potrebe snimanja video uradaka. Za područje matematike nabavljena je stručna literatura za rad s izvrsnim učenicima u području matematike, komplet pametnih kocki, razni drveni geometrijski oblici te set prozirnih geoploča s kvadratnim poretkom.

Osnovna škola Braća Radić postat će centar izvrsnosti iz područja društvenih znanosti. Za potrebe provedbe programa iz geografije nabavljeni su laptop; tri 3D modela sunčevog sustava, modularnih čimbenika i hidrološkog toka; tri zbirke karata Europe; tri geografska atlasa; devet signalnih kompleta za preživljavanje; 10 kompasa; dva teleskopa; tri dalekozora; tri kalkulatora; nožići za linorez; gips za modeliranje; set Lego kocki; blokovi za crtanje; nastavni listići i zbirke za samovrednovanje geografskih vještina; geometrijski setovi i šestari i drugo. Za provedbu programa povijesti nabavljena je različita oprema potrebna za provođenje istraživanja i zadataka i to četiri stručne literature za rad s izvrsnim učenicima; fotoaparat; bojice; flomasteri; plastelin; set Lego kocki i drugo.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme je 98 tisuća kuna.

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Knowledge Well“, koji se provodi s projektnim partnerima, Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712 tisuća kuna.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice