HR EN

Grad Koprivnica

U Koprivnici se održava 5. Sajam filma

Iduća tri dana (18.-20. rujan 2019.) koprivničko Pučko otvoreno učilište domaćin je 5. Sajma filma koji se održava u Kinu Velebit, pod okriljem Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača – Kino mreža. Na sajmu sudjeluju prikazivači i distributeri iz cijele Hrvatske.

„Izuzetna nam je čast da je upravo Koprivnica dobila domaćinstvo za održavanje 5. sajma filma, gotovo u pravi trenutak nakon što smo kino opremili sa novim velikim platnom i poboljšali ga sa kvalitetnim zvukom nove generacije. Ovaj sajam filma idealno je mjesto gdje se razmjenjuju iskustva, programi, održavaju različite radionice i kino projekcije,“ rekla je ravnateljica POU-a Koprivnica Maja Holek.

Otvorenju 5. sajma filma u ime Grada Koprivnice prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

„Moram reći da je ovog trenutka hrvatska filmska scena solidna i da moramo svi zajedno raditi više na promociji i distribuciji hrvatskih filmova u Hrvatskoj kao i u inozemstvu. Upravo ovakvi sajmovi pomažu u njihovom razvoju,“ rekao je Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

Što se tiče samih projekcija koje su zatvorene za javnost, bit će prikazani nizozemski fim „Moje neobično ljeto s Tess“, hrvatska igrano-dokumentarna drama „Dnevnik Diane Budisavljević“ i hrvatska komedija „Zagrebački Ekvinocij“.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

Cetifikat ISO Cetifikat Energy