HR EN

Grad Koprivnica

U Koprivnici otvorena prva radionica Erasmus+ projekta “Most prema multikulturalnom učenju i stvaranju”

U koprivničkom kinu Velebit danas je otvorena prva radionica Erasmus+ projekta “Most prema multikulturalnom učenju i stvaranju” u kojem aktivno sudjeluju Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić Tratinčica.

Riječ je o projektu koji se bavi izazovom brzog starenja. S obzirom na produljenje životnog vijeka, udio starijih osoba u Europi se iznimno brzo povećava. Aktivno starenje i međugeneracijska solidarnost su ključ stvaranja Europe za građane svih dobi. Prijenos znanja starijih osoba na mlađu populaciju bi trebala biti konstantno ohrabrivana i njihove vještine bi trebalo iskoristiti i nakon umirovljenja, npr. kroz volonterski rad.

Uz POU Koprivnica i DV Tratinčicu, kao jedine predstavnike iz Hrvatske, partneri u projektu su i Zasavska ljudska univerza i Vrtec Trbovje iz Slovenije, estonski Mittetulundusuhing vitatiim te C. educational LTD sa Cipra.

U uvodnim minutama, sudionike projekta su s prvom radionicom upoznale ravnateljice POU Koprivnica i DV Tratinčica Maja Holek i Ida Šipek, dok je uime Grada Koprivnice sve prisutne riječima dobrodošlice pozdravila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž uz koju je bila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Međugeneracijsko učenje kao odgovor na gore spomenute izazove predstavlja jedan od najvažnijih načina da se premosti međugeneracijski jaz.

Trajanje projekta: Listopad 2020. – Rujan 2022.

Cilj projekta je podići kvantitetu te ponad svega pojačati kvalitetu međugeneracijske suradnje između najstarije i najmlađe generacije- seniora i predškolaraca.

Glavna ciljna skupina projekta su seniori mentori. Projekt teži dati priliku starijim osobama  za aktivno starenje njihovim osposobljavanjem putem mentorstva u međugeneracijskim programima.

Kratkoročne zajedničke radionice:

  • Puzzle, tangrami, didaktičke igre – Koprivnica (Croatia)
  • Korisne stvari od otpadnih materijala – Limassol (Cipar)
  • Didaktika za fiziku/kemiju/tehnički – Trbovlje (Slovenija)
  • Šivanje, heklanje, pletenje, vezenje, filcanje, izrada glinenih radova – Narva (Estonija)

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice