HR EN

Grad Koprivnica

U Koprivnici obilježen 23. Dan ružičaste vrpce

Prigodnim programom koji je organizirala Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ danas je ispred Gradske tržnice u Koprivnici obilježen 23. Dan ružičaste vrpce. Organizator Dana ružičaste vrpce na nacionalnoj razini je krovna udruga žena liječenih od raka dojke „Europa Donna Hrvatska“, kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Podršku ovoj važnoj akciji uime Grada Koprivnice dali su gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnici Dario Jembrek, Ana Mlinarić i Tomislav Golubić, kao i  predstavnici Koprivničko-križevačke županije, županijskih zdravstvenih ustanova, udruge i brojni građani.

„Hvala svim našim volonterkama i volonterima te liječnicima koji ih prate u njihovom radu u udruzi Nada. S obzirom da znamo koliko bolesti ima oko nas, lijepo je znati da postolje ljudi koji su spremni raditi na preveniranju i educiranju ljudi, i doista mislim da je to nešto što trebamo podržavati i razvijati i dalje“, kazao je prilikom obilaska Udruge „Nada“ gradonačelnik Mišel Jakšić.

Cijeli mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, a podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i odlaska na preventivne preglede i mamografiju, u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naime, 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju, a obilježavanjem ovog dana potiče se na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice