HR EN

Grad Koprivnica

U Koprivnici i okolici nema novih zaraženih osoba koronavirusom; nakon jutrošnjeg potresa nema prijavljene materijalne štete i ozljeđenih osoba

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice, iznijete su nove informacije vezane uz stanje sa koronavirusom i jutrošnjim potresom .

„Nakon jutrošnjeg potresa koji je pogodio Zagreb, a koji se osjetio i na našem koprivničkom području, županijski centar 112 bio je zatrpan telefonskim pozivima, ali do sada nema nikakvih informacija o materijalnoj šteti i o ozljeđenim osobama“, rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na našem području nema novozaraženih osoba

„Zaražena ženska osoba je stabilno, nije razvila jače simptome, nalazi se u izolaciji i sve je pod kontrolom. Novozaraženih nema, dakle i dalje smo na broju jedan. Izuzeta su četiri nova brisa i nadamo se da će biti negativni“, rekao je ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić.

„Osobe s kojima je zaražena bila u kontaktu su u samoizolaciji i pod nadzorom te za sada nisu razvili simptome“, rekla je dr. Draženka Vadla.

Zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž

„Gradski Stožer civilne zaštite zadužen je za provođenje mjera nesocijalnog kontakta i protuepidemioloških mjera. Pet naših timova su jučer do 23 sata vršili ophodnje pri kojima nisu zabilježeni slučajevi naloženih mjera tako da možemo biti zadovoljni. Građane pozivamo da se i dalje kao do sada pridržavaju ovih mjera, koje su nam trenutno na snazi , kako bi slika naše županije i grada i dalje bila posve korektna“, rekla je Ksenija Ostriž.

Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac rekao je kako na graničnim prijelazima nema prometa.

Pohvalio bih građane, koji su dosta ozbiljno shvatili naše naputke. Bilo je manjih okupljanja, ali sve je riješeno bez problema“, rekao je Vjekoslav Štimac zahvalivši se i ostalim djelatnicima iz područja civilne zaštite na odličnoj suradnji.

Stožer civilne zaštite grada Koprivnice, a temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, otvorio je e-mail adresu na koju građani mogu uputiti sva pitanja vezana uz koronavirus i mjerama koje provodi Grad Koprivnica.

Upite šaljite na koronavirus@koprivnica.hr

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice