HR EN

Grad Koprivnica

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” predstavljena nova knjiga koprivničke književnice Zdenke Čavić

Danas se na u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održalo predstavljanje knjige kratkih priča „Niska crnih bisera“ autorice Zdenke Čavić. Autoričine priče okupljenima su čitali zamjenica ravnatelja Knjižnice i čitaonice Mladen Kerstener u Ludbregu Edita Kutnjak Zlatar, ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat i vrsna čitateljica ludbreške knjižnice Đurđa Kokanović.

Predstavljanju knjige “Niska crnih bisera” u ime Grada Koprivnice nazočila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, uz koju je bio i ravnatelj Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Karlo Galinec.

Najnovija knjiga koprivničke književnice Zdenke Čavić govori o zamkama i iskušenjima, zastranjivanju, razornim strastima, neprilagođenosti, kobnim pogreškama koje vode u propast, a ponekad i u smrt.  Njezine kratke priče govore o događanjima između sna i jave, mogućem scenariju naše (daleke) budućnosti, došljacima, čudnim fikcijama, području između svjesnog i nesvjesnog, znatiželji koja odvodi u okultna i opasna stanja uma. Govore o sazrijevanju, prijateljstvu, iskušenju i boli, susretu s neminovnim gubicima, traganju za boljim sutra te putovanju kroz život, stjecanju spoznaja, afirmaciji, starosti i mudrosti koja na kraju sve prožima i sabire i donosi plodove.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice