HR EN

Grad Koprivnica

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održana je prva radionica iz ciklusa „Neobično putovanje jedne čarobne knjige“

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održana je 30.06.2021.  u prostoru Makerspace prva radionica iz ciklusa „Neobično putovanje jedne čarobne knjige“ pod naslovom „Kako nastaje čarobna knjiga?“ u organizaciji knjižnice u kojoj je sudjelovalo nekoliko djevojčica i dječaka u dobi od sedam do jedanaest godina. Voditeljica radionice prepričala je bajku zavičajnih autorica Anice Gjerek i Maje Kušenić Gjerek „Neispričana priča“ iz njihove zbirke priča „Ljubičasta kruna“.

U prvom su dijelu radionice  sudionici uz igru izvukli iz kutije dijelove prepričane priče na listićima , čitali i slušali priču te posložili priču po stvarnom redoslijedu. A u drugom su dijelu mali sudionici postali ilustratori i svaki je sudionik prema nasumce izvučenom dijelu teksta „Neispričane priče“ maštovito oslikao jedan dio priče o Panu i zlatnoj jabuci, djevojčici Suzani, šumskoj kraljici i starici. Nastale su prekrasne dječje ilustracije nadahnute pročitanom pričom. Također su zajednički sa voditeljicom radionice dizajnirali korice za novonastalu slikovnicu, napisali kolofon na njezinom završetku i sve ilustracije sa tekstom spojili u slikovnicu „Neispričana priča“.  I tako su uz igru sami stvorili svoju slikovnicu koju su na kraju svi ponovo sa zadovoljstvom pročitali, a sve sa svrhom  da se zabavno, korisno i zanimljivo provede slobodno ljetno vrijeme i razvije kod djece sklonost k čitanju i knjizi.

tekst: Ranka Janus

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice