HR EN

Grad Koprivnica

U Inkubatoru prezentirani projekti vrijedni 40 milijuna kuna

U prostorima Inkubatora kreativnih industrija održana je prezentacija novoodobrenih projekata u vrijednosti 40 milijuna kuna koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji su nositelji ustanove i udruge iz Koprivnice, a Grad Koprivnica je partner u projektima.

Projektima će se obnoviti zgrade u Kampusu, izgraditi nova zgrada Gradskog društva Crvenog Križa Koprivnica, urediti Dom mladih te osigurati sredstva za brojne aktivnosti koje utječu na kvalitetu života mladih, osoba s invaliditetom, osoba u teškom socijalnom položaju, unaprijediti socijalno poduzetništvo te dati potpora alternativnim oblicima skrbi, volontiranju i deinstitucionalizaciji ranjivih društvenih skupina.

Grad Koprivnica ustupio je zemljište u Herešinskoj ulici Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica veličine 2455 metara kvadratnih na kojem će se izgraditi  potpuno novi objekt veličine 1200 metara kvadratnih vrijednosti 14.884.891,35 kuna, čime će se stvoriti kvalitetniji kapaciteti za socijalne usluge, ali i za razvoj novih socijalnih usluga u cilju deinstitucionalizacije korisnika.

Udruzi Bolje sutra je odobren projekt “Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici” vrijedan 13.520.317,00 kuna, kojemu je cilj osigurati adekvatan prostor i potrebnu opremu za OSI skupinu kako bi omogućili izvaninstitucionalnu podršku te pružanje socijalnih usluga u kombinaciji sa psihosocijalnom pomoći. Tijekom projekta će se rekonstruirati i urediti postojeći Kampus u Koprivnici čime će se rekonstruirati i urediti 22 infrastrukturne jedinice u svrhu deinstitucionalizacije OSI skupine i djece s poteškoćama u razvoju. Uz to odobreno im je i 1.200.000,00 kuna u sklopu projekta KopriVITA za uređenje prostora za proizvodnju tjestenine s koprivom u Kampusu u prostoru odobrenom na korištenje Udruzi.

Centru za socijalnu skrb Koprivnica odobrena su sredstva u visini 5.484.791,54 kuna u sklopu projekta Uspostava Podružnice obiteljskog centra za socijalnu skrb Koprivnica, kojim će se uspostaviti Podružnica obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije, točnije provest će se ulaganje u socijalnu infrastrukturu kroz rekonstrukciju i opremanje zgrade smještene na građevinskom području u sjeveroistočnom dijelu grada Koprivnice, na prostoru bivše vojarne.

Za projekt KUPID, Udruga Kopriva dobila je 1.553.566,67 kuna. Sredtsva su namijenjena za adaptaciju i opremanje prostora Doma mladih Koprivnica, revitalizaciju prostora kroz organizaciju raznih aktivnosti usmjerenih na ekologiju, zdrav način života, prehranu, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, likovno, filmsko i kazališno stvaralaštvo.

Udruga „Latice“ je za prvi projekt kojim će se unaprijediti kvaliteta života obitelji osoba sa najvećim stupnjem invaliditeta, njihova veća  socijalna uključenost te smanjiti institucionalizacija dobila 933.331,70 kuna. Za drugi u vrijednosti od 1.499.930,12 kuna u suradnji s Udrugom “Kamenčići” iz Šibensko-kninske županije, uspostavit će klub roditelja, program alternativne skrbi i program inkluzivnog volonterstva na prostoru Kampusa.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice