U Gradu Koprivnici održana stručna prezentacija tvrtke Ytong porobeton d.o.o.


Objavljeno: 08.02.2012 — Pregledano: 49 puta

 

Tvrtka Ytong porobeton d.o.o. iz Zagreba, u suradnji i na poziv Grada Koprivnice, Upravnog odjela za izgradnju grada i upravljanje imovinom, prošlog tjedna u prostorijama Grada Koprivnice, održala je stručnu prezentaciju gradskim zaposlenicima, arhitektima, inženjerima i obrtnicima iz Koprivnice.

Zanimljivu i edukativnu prezentaciju prije svega o tvrtci Ytong porobeton d.o.o. te o njihovim proizvodima kao i konkretnim projektima vezanim za gradnju energetski učinkovitih objekata, održali su direktor tvrtke Ytong u Sloveniji i Hrvatskoj Robert Vujnović, direktor prodaje u Hrvatskoj Denis Sekulić, voditelj projkata Ranko Novak, voditelj tehnike Alen Omerza i voditeljica marketinga snježana Turalija.

Naime, tvrtka Ytong porobeton d.o.o. dio je svjetskog koncerna Xella Baustoffe GmbH, sa sjedištem u Njemačkoj, koji je najveći proizvođač građevinskog materijala na svijetu. Djeluje u više od 80 tvornica u 20 zemalja, te ima prodajne organizacije u više od 30 zemalja. U Hrvatskoj tvrtka Ytong porobeton d.o.o. distribuira poznate robne marke građevinskog materijala, a to su Ytong za gradnju svih vrsta zidova i Ytong Multipor za mineralnu termoizolaciju.

Najznačajnija Ytong karakteristika je njegova toplinska izolativnost u osnovnom zidu, što ga čini najprikladnijim građevinskim materijalom za postizanje standarda energetski učinkovite, niskoenergetske ili pasivne („nearly zero”) gradnje.