HR EN

Grad Koprivnica

U gradskom parku otvorena izložba velikih pisanica

U koprivničkom gradskom parku, pored paviljona, danas je otvorena 13. izložba velikih pisanica Ususret Uskrsu. Prekrasno oslikane pisanice, od ruku podravskih naivnih slikara, građani će moći razgledati sve do 24. travnja.

„Izložba je uspješno realizirana u suradnji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i GKP Komunalac. Posebno se zahvaljujem našim umjetnicima koji su sve ove godine uz nas“, kazala je Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Zahvalu svim svojim podravskim kolegama, kao i onima koji su pisanice počeli oslikavati diljem zemlje, iskazao je Zlatko Štrfiček.

„Lijepo je da su nas i drugi počeli kopirati. Međutim, mi ostajemo vjerni sebi, našoj naivi na koju smo jako ponosni“.

Samom izložbom i novom lokacijom u gradskom parku, vrlo je zadovoljan gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Ovo je još jedna draga i lijepa priča iz Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Najviše će u izložbi, kad zatopli i sve se zazeleni, uživati naši mališani. Zaista je lijepo znati da mnogo ljudi voli slikati i podražava projekt pisanica, zbog čega smo i prepoznati van granica Hrvatske. U ovo uskrsno, neka nam to bude zrnce optimizma kad se u duhu vjere i tradicije volimo okupiti i družiti“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Izložbu je otvorio župan Darko Koren.

„Jedno mjesto gdje bi ove godine ta pisanica trebala biti je Kijev u Ukrajini, no nažalost nismo u mogućnosti transportirati ni jednu od njih u Kijev, pa neka ova izložba bude poruka mira, prestanka rata i podrška narodu Ukrajine. Možemo samo zamisliti da je ova izložba u Kijevu. Neka to bude poveznica i poruka mira, vjere, ljubavi, tolerancije odaslana iz naše Koprivnice“, poručio je župan Koren.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice