HR EN

Grad Koprivnica

U Galeriji Koprivnica otvorena izložba “Domoljub 100/110 – Priča o zgradi i ljudima”

Čestitajući 100. godišnjicu od izgradnje Domoljuba te 663. rođendan gradu Koprivnici, gradonačelnik Mišel Jakšić svečano je večeras u Galeriji Koprivnica otvorio izložbu Domoljub 100/110 – Priča o zgradi i ljudima.

Radi se o izložbi koja svjedoči o vrlo impresivnom i značajnom razvoju kulturnog života u Koprivnici uz poseban naglasak na gradnju same zgrade, ali i sve ključne točke njezine povijesti i napretka. Domoljub je mnogo više od asocijacije na uređeni prostor u kojem su se tijekom godina održavale svečane priredbe, koncerti i banketi i kojeg, uostalom, ne bi ni bilo da prije 110 godina nije osnovano Hrvatsko obrtničko radničko obrazovno i pjevačko društvo Domoljub.

Otvorenju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, dok su se uzvanicima prigodnim riječima obratili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek i kustosica Maša Zamljačanec.

U ime Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Izložbu koju su financijski podržali Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske ostaje otvorena do 8. prosinca 2019. godine.

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

Cetifikat ISO Cetifikat Energy