HR EN

Grad Koprivnica

U Drnju otvoren pogon nove betonare

Na prigodnoj svečanosti u Drnju danas je otvorena nova betonara u pogonu IGME d.o.o., članice NEXE grupe, a riječ je o investiciji vrijednoj preko 4,3 milijuna kuna kojom je postojeći pogon tvrtke dodatno unaprijeđen i prilagođen novim tehnologijama. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić te ispred Općine Drnje načelnik Petar Dombaj.

Brojne goste i uzvanike te poslovne partnere uvodno je pozdravio predsjednik Uprave NEXE grupe Ivan Ergović koji je podsjetio kako IGMA u sastavu NEXE grupe djeluje od 2006. godine, a tijekom tih godina u tvrtku je uloženo preko 86 milijuna kuna. Zahvalio je Županiji, Gradu i Općini na partnerstvu te naglasio kako će se ulaganja i dalje nastaviti. O moderniziranom proizvodnom procesu te koristima koje donosi nove tehnologije govorio je direktor IGME Karlo Šisl naglasivši kako će nova betonara omogućiti nove uspjehe na tržištu te osigurati budućnost za radnike i proizvodnju. Nakon pozdravnih govora, prezentiran je novi i postojeći proizvodni program IGME, a potom su zamjenik Ljubić, gradonačelnik Jakšić i predsjednik Uprave Ergović zajednički pustili u pogon novu betonaru.

Dodajmo na kraju kako je zahvat izgradnje obuhvatio prostor proizvodnje betona s miješalicom, linijski spremnik agregata s mogućnošću doziranja šest različitih frakcija ukupnog kapaciteta 120m3 i tri silosa cementa od kojih svaki ima kapacitet 80 m3. Završene su i prateće građevine uz betonaru, spremište aditiva, upravljački kontejner i separator otpadnog betona.

Tekst i foto: Koprivničko-križevačka županija

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice