HR EN

Grad Koprivnica

U Domu mladih završen projekt „Chain experiment in preschool“

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ u proteklih pet dana bili su domaćini LTT (Learning Teaching Training) projektne aktivnosti, koja je danas završila u Domu mladih u Koprivnici. Šest ekipa od šest članova – predstavnika partnera iz Poljske, Slovenije, Italije i domaćina, radilo je na lančanom pokusu pod mentorstvom predstavnika koordinatora projekta Ljudske univerze Jesenice, Katarine Bertoncelj.

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić prilikom obilaska sudionika u projektu, dobio je čast prvi pustiti lopticu, a izrazio je i zadovoljstvo zbog ovakvog vida međugeneracijske suradnje i solidarnosti.

Cilj projekta bila je izrada lančanog pokusa, pri čemu je loptica uspješno prošla cijeli zadani put što je pratila naizmjenična pjesma sudionika, otpjevana u grupama koje su činili sudionici različitih zemalja. Vrtićarci poredani uz stol bili su oduševljeni, a cjelokupno druženje zaključeno je gromoglasnim pljeskom.

Dosad su u projektu već održane tri LTT aktivnosti, i to u Sloveniji (Trbovlje), Italiji (Avezzano) i Poljskoj (Gdansk). Nakon Koprivnice će se u svibnju ove godine održati posljednja LTT aktivnost u Jesenicama u Sloveniji, a u mjesecu završetka projekta, u rujnu ove godine, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ će biti domaćini posljednjeg projektnog sastanka.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice