HR EN

Grad Koprivnica

U Domu mladih  predstavljen sustav učenja Play Attention

Jučer, 31. siječnja, u Domu mladih Koprivnica održano je predstavljanje i predavanje o  Play Attention sustavu učenja.

Play Attention je biofeedback tehnologija koja omogućava treniranje pažnje odnosno jačanje koncentracije, lakše ignoriranje ometajućih sadržaja, bolju kontrolu unutarnjih impulsa i emocija. Takva tehnologija pomaže pojedincima s ADHD-om, blagim oblikom autizma, disleksijom, a pomaci su primijećeni i kod starijih osoba koje boluju od demencije.

Gost predavač bio je Marko Ferek, dopredsjednik ADHD Europe i predsjednik Udruge Buđenje, koji je istaknuo da se ovaj sustav koristi već u 13 osnovnih škola i da je dovoljno vježbati dva puta tjedno po trideset minuta te da su vidljivi rezultati mogući već nakon petnaestak tretmana.

Ispred Grada Koprivnice predavanju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je izrazila zadovoljstvo ovakvim sustavom učenja i koristima koje on donosi za djecu s ADHD-om.

Play attention sustav kupio je Grad Koprivnica 2016. godine, a dat je na upravljanje Komunalcu d.o.o.

Na kraju predavanja predstavila se koprivnička Udruga za razumijevanje ADHD-a” Moja ” koja za roditelje i njihovu djecu provodi besplatne radionice kako bi se što bolje suočili s poteškoćama na koje nailaze u svakodnevnom životu.

Sve detaljne informacije i rezervacije termina za Play attention sustav učenja možete dobiti na broj telefona 048/221-477, u Domu mladih Koprivnica. Tretmani su besplatni za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi s područja grada Koprivnice dok se za sve ostale korisnike naplaćuje 50,00 kn po dolasku.

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy