HR EN

Grad Koprivnica

Tvrtka POBIS u poduzetničkoj zoni “Dravska” svečano otvorila novi proizvodni objekt

U poduzetničkoj zoni „Dravska“ danas je tvrtka POBIS, koja je specijalizirana u segmentu završne obrade brušenjem i poliranjem u metalnoj, drvnoj, staklarskoj, avio i auto industriji, svečano otvorila novi objekt za proizvodnju i prodaju brusnih materijala. Projekt je realiziran putem mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Koprivnice. Vrijednost ukupne investicije u zemljište, gradnji i strojeve je bila oko 4 milijuna kuna.

„Svi zajedno imali smo jasan cilj, a to je stvoriti prepoznatljivu kompaniju i staviti sve pod jedan krov – urede, skladište i proizvodnju. Uredi su spremni, skladište je pri kraju, a cijela linija za proizvodnju bi trebala biti puštena u rad do kraja ove godine“, rekao je prilikom uvodnog govora, Boris Poljak, direktor tvrtke POBIS.

„Prekretnica oko ulaska u ovaj projekt bio je grad Koprivnica i natječaj koji su raspisali za pravo građenja. Javili smo se sa svom potrebnom dokumentacijom, zadovoljili smo uvjete i odmah krenuli s projektiranjem. Na tome iskreno zahvaljujem Gradu i podržavam ovakve i slične inicijative“, zaključio je Boris Poljak.

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva predstavlja  skup mjera usmjerenih jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti te pružanju određenih beneficija radi privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Koprivnice. Navedenim Programom poduzetnicima koji ulažu u poduzetničke zone Grada pruža se niz pogodnosti i olakšica za realizaciju poduzetničkog projekta.

„Jako mi je drago da je sve krenulo iz našeg poduzetničkog inkubatora jer to samo još jednom dokazuje da kad se ima vizija, hrabrost, stručnost i asistencija od strane Grada, Županije i EU fondova da se mogu razvijati uspješne male i srednje poduzetničke priče i u našoj Koprivnici. To je ono što smo si mi zacrtali u daljnjem strateškom razvoju grada Koprivnice. Nadam se da će ovaj današnji primjer potaknuti neke nove ulagače, koji još razmišljaju o provedbi svojih ideja, na samu realizaciju“, poručio je u govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uz gradonačelnika, današnjem otvorenju prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnici Jasna Markušić i  Zdravko Punčikar, koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji je tvrtki POBIS čestitao i zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu te uspostavljanje novih poslovnih kontakata i otvaranje novih radnih mjesta, zatim predstavnici ENTERA, PORE i ostali poslovni partneri.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice