HR EN

Grad Koprivnica

Turistička zajednica grada Koprivnice predstavila vino s koprivom

U prostorima Vinarije Kostanjevec u Lukovcu, Turistička zajednica grada Koprivnice održala je promociju novog Gradskog suvenira. Riječ je o vinu s koprivom, jedinstvenom suveniru u svijetu. U sklopu promocije vina s koprivom, promoviran je i novi turistički film „Skrivena Podravina“.

Ovom jedinstvenom događaju uime Grada Koprivnice prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Zdravko Punčikar.

„Veseli me da uime Grada Koprivnice mogu reći da zaista podržavamo jedan ovakav hvale vrijedan projekt Turističke zajednice i Vinarije Kostanjevec. Ovo je jedan veliki iskorak u turističkoj i enološkoj ponudi našeg kraja. Vino s koprivom je jedinstven proizvod kojeg svi željno iščekujemo na slobodnom tržištu kako bi ga mogao iskušati što veći broj ljubitelja dobrog vina“, rekla je tijekom promocije zamjenica Ostriž.

Kako je istaknuo direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan, turiste ne zanimaju administrativne granice grada ili županije te se zbog toga naši proizvodi moraju razvijati i prezentirati na što većem području odnosno turističkom tržištu diljem Hrvatske.

„Radimo na projektu vinske ceste, odnosno turističke destinacije, koju ćemo kvalitetno brendirati na širem geografskom području od Ludbrega do Pitomiče i pri tome ponuditi najbolja vina vrhunskih vinara toga kraja. Što se tiče vina s koprivom ono je zaista jedno od niza originalnih i jedinstvenih proizvoda u svijetu koje smo iznjedrili te se nadam da će naći vrlo brzo naći put do srca naših konzumenata“, istaknuo je Labazan.

Proizvedeno vino s koprivom predstavio je enolog Vinarije Kostanjevec Luka Košćak, uime domaćina okupljenima se obratio vlasnik vinarije Goran Kostanjevec kao i predsjednik TZ Središnja Podravina i načelnik Virja Mirko Perok.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice