HR EN

Grad Koprivnica

Turistička zajednica grada Koprivnice pokreće radionice starih obrta – “Skrivena Podravina”

Turistička zajednica grada Koprivnice je lider u oživljavanju i turističkom korištenju starih zanata u Hrvatskoj. Stari obrti jedna su od najvećih atrakcija najbolje manifestacije Hrvatske – Renesansnog festivala, ali i mnogobrojnih drugih.

Posljednjih godina očiti je trend nestajanja tradicijskih zanata, a vezan je uz dob nositelja tih rijetkih vještina. Stoga, vjerojatno prvi u Hrvatskoj, pokrećemo besplatnu edukaciju za zainteresirane, poglavito mlade, koji će željeti naučiti i prezentirati ove gotovo nestale, a iznimno atraktivne vještine.

Turistička zajednica grada Koprivnice poziva sve zainteresirane s područja cijele Županije  da se jave na besplatne radionice starih obrta – kolar, bačvar, košaraš, ispirač zlata i krovopokrivač sa slamom.

Radionice će se sastojati uglavnom od praktičnog dijela – primjeri dobre prakse te osnovnog teorijskog dijela, a svoje vještine će prenositi gotovo zadnji majstori navedenih obrta iz Sjeverne Hrvatske. Nakon obuke polaznici će biti uključeni u aktivnosti Turističke zajednice grada Koprivnice i Središnje Podravine, bazirane na očuvanju kulturne baštine i povijesti (manifestacije) te će sami moći nuditi svoje aranžmane u suradnji s turističkim agencijama.

Radionice se planiraju održati tijekom lipnja (relaksacija epidemioloških mjera) u trajanju od 3-5 dana (ovisno o tipu radionice), a za sve detalje javite se u Turističku zajednicu grada Koprivnice.

Molimo zainteresirane da se jave na broj telefona – 048/621 433 te na email – tzg-koprivnica@kc.t-com.hr .

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice