HR EN

Grad Koprivnica

Trkački spektakl – najavljen 3. Koprivnički polumaraton

Na današnjoj konferenciji za medije, predstavljen je 3. Koprivnički polumaraton.  U organizaciji Atletskog kluba Koprivnica i pod glavnim pokroviteljstvom Grada Koprivnice, u subotu, 21. svibnja 2022. godine trčat će se dvije utrke. Polumaraton dužine 21 kilometar i kraća utrka od pet kilometara.

Uvodnim riječima, uime Grada Koprivnice i glavnog pokrovitelja obratio se gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Zaista smo sretni što je i ove godine interes za ovu utrku jako velik. Prijave stižu iz cijele Hrvatske, a dolaze, koliko čujem i trkači iz Slovenije. Stvaramo jedan pravi trkački brend, a tu bih pohvalio naš atletski klub, koje je na neki način svjetski raritet. Do prije pet godina u gradu nismo imali poštenu atletsku stazu, a oni su uspjeli odgojiti generacije mladih atletičara. Kroz brojne postignute sportske rezultate, konstantno su radili na promociji sporta i atletike, a samim time i Koprivnice“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Predsjednica AK Koprivnica Sonja Rušak istakla je kako su prijave za utrku još uvijek moguće putem službene stranice stotinka.hr.

„Svi koji su se prijavili do 29. travnja imaju osiguran startni paket, a ostali ga neće dobiti u potpunosti. Taj paket sadrži sportsku vrećicu, broj, čip, majicu kratkih rukava, proizvode sponzora i bon za prehranu, koji će dobiti svi natjecatelji, neovisno o tome kada se prijave. Paketi će se podizati u prijavnom centru u hodniku dvorane Branimir, i to u petak, dan prije utrke, od 13 do 18 sati te na dan utrke od 11 do 15.30 sati“, kazala je Rušak.

Zbog rekonstrukcije središnjeg Zrinskog trga start i cilj utrka ove godine je promijenjen.

„Obje utrke start i cilj imat će u Nemčićevoj ulici, koja će taj dan, baš kao i Florijanski trg za vrijeme utrka biti zatvoreni za promet. Trasa se nije puno promijenila, trči se ulicama u širem području grada, dok je trasa polumaratona prema Miklinovcu i Koprivničkim Bregima i natrag. Na ovaj način isprobavamo trasu jer nam je jednog dana velika želja u Koprivnicu dovesti najbolje hrvatske trkače te organizirati državno natjecanje u polumaratonu“, istakla je Rušak.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice