HR EN

Grad Koprivnica

Titulu gradonačelnikovog vina ponio Rajnski rizling Dalibora Jagića

14. izložba vina podravskog kraja u organizaciji Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, održala se u petak, 19. svibnja u Društvenom domu u Starigradu.

Šampion izložbe je vino Chardonnay vinarije Matočec, najbolji vinogradar hobista je Mario Habijanec, najbolje ocijenjeno vino člana udruge „Fran Galović“ je Traminac Slavka Lakuša, dok je titulu gradonačelnikovog vina ponio Rajnski rizling Dalibora Jagića.

Čestitke na organizaciji manifetsacije i prikupljenom velikom broju izložbenih vina, okupljenim članovima Udruge i mnogobrojnim gostima uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Lijepo je znati da su ocijene izložbenih vina sve veće i bolje, ali da iz godine u godinu naši vinari postižu sve bolje rezultate na brojnim vinskim natjecanjima diljem „lijepe naše“. Bez vašeg rada, truda i odricanja svega toga ne bi bilo te vam svima zbog toga čestitam. Grad će i dalje biti uz vas kako bi u budućnosti svi zajedno rasli i razvijali se uz vinarske manifestacije“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Uime Koprivničko-križevačke županije, okupljenima se obratio župan Darko Koren, koji je sudjelovao i u dodjeli Zahvalnica članovima udruge „Fran Galović“.

Ocjenjivanje vina u sklopu 14. izložbe vina podravskog kraja, održano je 10. svibnja 2023. godine u Starigradu u kojem je sudjelovalo sedam certificiranih degustatora. Ukupno su ocijenjena 133 uzorka vina, od čega 124 bijela, 6 crnih, 2 ružičasta i jedno voćno (kupinovo) vino. Zlatno odličje osvojila su 43 vina, srebro 75 vina, devet vina osvojilo je brončano odličje, a priznanje za trud dobilo je jedno vino

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice