HR EN

Grad Koprivnica

Tijekom proteklog vikenda održane izborne skupštine koprivničkih vatrogasnih društava

Proteklog vikenda održane su četiri izborno-izvještajne godišnje skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

DVD Draganovec izabrao je novu predsjednicu Aleksandru Rajšel, a zapovjednica će i dalje ostati Mihaela Martinjak Lončarek.

I DVD Koprivnicu i dalje će voditi zapovjednik Danijel Matijaković te predsjednik Nikola Sočev kojem je na ovogodišnjoj skupštini Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, uručio povelju počasnog višeg vatrogasnog časnika te time odao još jedno veliko priznanje gospodinu Sočevu koji je lani dobio i medalju Grada Koprivnice za sveukupni doprinos i postignute rezultate na području dobrovoljnog vatrogastva.

DVD Bakovčica također je održala skupštinu na kojoj je izabrano novo/staro vodstvo, a to je zapovjednik Erik Setinšek i predsjednik Bojan Gačan.

DVD Reka, koja ove godine obilježava 70. obljetnicu, za novu predsjednicu izabrala je Martinu Lončarić, a dosadašnji zapovjednik Darko Lončarek i u sljedećih pet godina ostat će na toj funkciji. Stjepan Futač, dugogodišnji predsjednik DVD-a Reka, zahvalio je na dosad ukazanom povjerenju te je najavio da je vrijeme za mlađe generacije koje će voditi društvo.

Sva društva koja su održavala skupštine pohvalio je predsjednik VZG-a Ivan Golubić naglasivši velik trud kojeg pokazuju svi koprivnički dobrovoljni vatrogasci, a zapovjednik VZG-a Hrvoje Blažeković osvrnuo se na moderniziranje društava novom opremom i vozilima.

Gradonačelnik Mišel Jakšić također je prisustvovao skupštinama te potvrdio da će Grad i dalje pratiti rad dobrovoljnih vatrogasaca koji su se pokazali kao temeljni dio sustava civilne zaštite te financijski podržavati nabavku opreme i vozila te usavršavanja. Najavio je i kupnju nekoliko novih vatrogasnih kombija koji će ove godine stići u koprivnička dobrovoljna društva kao i činjenicu da je financiranje dobrovoljnog vatrogastva poraslo s 400.000 na ovogodišnjih 800.000 kuna.

„Svake godine pokazujete koliko značite za naš grad, a to je posebno došlo do izražaja lani tijekom aktivnosti civilne zaštite kada su se vatrogasci dokazali kao temelj civilne zaštite. Isto tako, kod saniranja posljedica potresa u Banovini, ponovno su koprivnički vatrogasci bili među prvima koji su se u sat, dva organizirali i krenuli put Sisačko-moslavačke županije. Za sve to i za sve što radite na dobrobit svojih naselja i cijele Koprivnice – hvala vam“, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice