HR EN

Grad Koprivnica

Sveučilišni centar Koprivnica domaćin je godišnje konferencije Sveučilišta Sjever „Informacijske i komunikacijske znanosti u kontekstu promjena“

Sveučilišni centar Koprivnica domaćin je godišnje konferencije Sveučilišta Sjever „Informacijske i komunikacijske znanosti u kontekstu promjena“ koja se održava 23. i 24. studenoga, a u sklopu koje će se održati ovogodišnje izdanje Doktorske konferencije za doktorande iz područja medija i komunikacije.

Svečanom otvorenju konferencije uime Grada Koprivnice prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

„Sveučilište Sjever nam je toliko važno da smo ga u samim počecima i osnovali. Nakon početnih „dječjih bolesti“, mislim da svi zajedno možemo biti jako zadovoljni i ponosni sa ostvarenim rezultatima. Zadovoljni smo sa velikim brojem studenata, sa izuzetno atraktivnim studijima, ali i sa vrlo pozitivnom društvenom promjenom koju Sveučilište Sjever u našem gradu donosi“, rekla je između ostalog zamjenica Ostriž.

Riječima dobrodošlice prisutnima se obratio i prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr.sc. Mario Tomiša.

„Održavanje ovakve konferencije još je jedna potvrda toga kvalitetnoga i aktivnoga rada i zaista me veseli što je to prepoznato i od strane respektabilnih, međunarodno priznatih znanstvenika, profesora i stručnjaka u području medija, novinarstva, nakladništva i komunikacijskih znanosti. Vjerujem kako će ova konferencija rezultirati kvalitetnim zaključcima, a moram naglasiti i kako me veseli vidjeti među sudionicima i veliki broj naših doktoranada. Na početku vašeg znanstvenog puta sam siguran kako vam i ova konferencija kao i Sveučilište Sjever osiguravaju poticajnu okolinu za razvoj u znanstvenom polju rada“, kazao je Tomiša.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Vijeća Agencije za elektroničke medije Josip Popovac, ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz i pomoćnica ravnatelja Sveučilišnog računskog centra (SRCE) Sabina Rako, dok su svečanost otvorenja svojim prisustvom uveličali i saborski zastupnik Marko Pavić te bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Cilj konferencije je ukazati na specifičnost znanstvenoga trenutka u kojem djelujemo te sugerirati mogućnosti pokretanja i realizacije zanimljivih, međunarodno konkurentnih znanstveno-istraživačkih suradnji. U sekciji pozvanih predavanja sudjeluju domaći i međunarodni profesori i stručnjaci u području medija, novinarstva i informacijsko-komunikacijskih znanosti.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice