HR EN

Grad Koprivnica

Svečanom sjednicom obilježena 29. godišnjica Koprivničko-križevačke županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u dvorani Doma mladih u srijedu, 13. travnja 2022. godine obilježen je Dan Koprivničko-križevačke županije.

Uvodnim riječima prisutnima se na početku sjednice obratio predsjednik Županijske skupštine Damir Felak nakon kojeg se uzvanicima i gostima obratio župan Darko Koren. Uime Grada Koprivnice, kao i svih gradonačelnika i predstavnika gradova, 29. rođendan Županiji čestitao je gradonačelnik Mišel Jakšić. Načelnik Općine Gola Stjepan Milinković obratio se uime svih načelnika i predstavnika općina, uime prisutnih župana  i zamjenika župana obratio se župan Brodsko-posavske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županije Danijel Marušić te na kraju izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Sobota.

Podjela plaketa, zahvalnica i nagrada zaslužnim građanima županije bila je vrhunac svečane sjednice. Plaketu župana Koprivničko-križevačke županija primili su prof. Marina Tomac-Rojčević, Ratislav Matić i Zdravko Šabarić. Županijske zahvalnice primili su Milica Međurečan, Petar Petrović, prof. Kristina Benko Markovica, KUD Delovi i Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Nagrade za iznimno postignuće u 2021. godini primili su Ivica Ferenčić i tvrtka Cemix Croatia d.o.o.. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Koprivničko- križevačke županije uručena je tvrtki Eko papir d.o.o. i Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac. Nagradu za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ dobio je Ante Starčević.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo je dr. sc. Radovan Kranjčev iz Koprivnice dok je Nagradu za Počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije dobio dipl. iur. Mladen Klasić iz Đurđevca.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice