HR EN

Grad Koprivnica

Svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Svečanom sjednicom Dječjeg gradskog vijeća obilježen Dječji tjedan

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, danas 6. listopada održana je Svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Sjednicu je vodio Gregor Gašparić, dječji gradonačelnik dok je istoj ispred Grada Koprivnice prisustvovala Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Dobrodošle su poruke koje upućujete odraslima – obitelji, susjedima, ali i ljudima koji upravljaju gradom i kreiraju sadržaj u gradskoj upravi. Vaše poruke su nam jako vrijedne i želimo ih čuti, veselim se tome da u vremenu koje je pred nama osmislimo nove zajedničke projekte kojim ćemo moći doprinijeti da živite bolje, sretnije i zdravije – okupljenim vijećnicima je poručila Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Prilikom Svečane sjednice djeca su imala priliku zamjenici gradonačelnika postaviti pitanja na koja je ona sa zadovoljstvom odgovorila.

Sjednici su također prisustvovale Vesnica Mlinarić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća i Jadranka Lakuš, predsjednica Društva naša djeca Koprivnica.

Obilježavanju Dječjeg tjedna u gradu Koprivnice i ove godinu priključile su se sve škole i vrtići s područja grada. Naime, riječ je o godišnjoj aktivnost posvećenoj djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovana Društva „Naša djeca“. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine Dječji tjedan započeo je u ponedjeljak, 4. listopada 2021. kada je i Međunarodni dan djeteta, a završava u nedjelju, 10. listopada 2021. godine.

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 2021. godinu Međunarodnom godinom voća i povrća te je to ujedno tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna i prilika za podizanje svijesti o važnoj ulozi voća i povrća u prehrani ljudi, sigurnosti hrane i zdravlju te postizanju ciljeva održivog razvoja UN -a.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice