HR EN

Grad Koprivnica

Svečanom akademijom koprivnička Gimnazija proslavila 118. rođendan

Svečanom akademijom u koprivničkom Domoljubu Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica danas je proslavila 118. rođendan. Svečanosti je uime Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž dok je uime Županije prisustvovao župan Darko Koren zajedno sa svojim suradnicima.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio ravnatelj Gimanzije Vjekoslav Robotić, koji se zahvalio Gradu Koprivnici  i njihovom osnivaču Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci i prepoznavanju u njima pravog partnera u razvoju odgoja i obrazovanja našeg kraja.

„Škola smo i dalje s najvećim brojem plasiranih učenika na državna natjecanja, druga škola po sportskim uspjesima u Hrvatskoj i škola korisnika Erasmus akreditacija koja nam daje jedan od najvećih mobiliteta učenika i nastavnika u državi. Najveće zasluge za uspješan rad škole pripadaju našim profesorima i učenicima te im stoga još jednom veliko hvala“, rekao je između ostalog ravnatelj Robotić.

Prigodnim riječima obratila se i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž naglasivši stvaranje dobrih temelja Gimnazije za daljnji razvoj obrazovanja.

„Stvar na koju smo možda svi najponosniji je ta nevidljiva mreža koja među djecom, među polaznicima Gimnazije ostaje zauvijek, a kasnije postaje zajednica ponosnih ljudi na svoju bivšu školu te neraskidivih prijateljstava. Iz ove škole proistekli su mnogi uspješni znanstvenici i gospodarstvenici sa sjajnim karijerama. Neka vam to bude neka nit vodilja u daljnjem školovanju, u daljnjem životu“, kazala je zamjenica Ostriž poželjevši svima još jednom i uime gradonačelnika i saborskog zastupnika Mišela Jakšića puno sreće i zdravlja do idućeg 119. rođendana.

Župan Darko Koren je čestitao na svim uspjesima naglasivši kako koprivnička Gimnazija spada u sam vrh obrazovanja u Hrvatskoj.

„Hvala vam na odličnoj suradnji i partnerstvu koje je na najvišoj razini. Veselimo se svim vašim uspjesima i nastojimo osigurati najbolje uvjete kako bi i zadržali prestižni status koji ste postigli. Srednja škola, posebno njen završetak je prijelomni trenutak u životu za mlade koji okreću novu stranicu u životu, želim vam da budete mudri u odabiru nastavka školovanja te da ostvarite svoje ambicije. Sretan vam 118. rođendan uz želju da ostanete na ovom putu izvrsnosti“, kazao je župan Koren.

Prigodnim plaketama nagrađeni su najbolji učenici svojih generacija kao i profesori. U lijepom glazbeno-scenskom programu, u kojem su nastupili pjevački zborovi škole, recitatori i plesna grupa, uživali su brojni učenici i profesori škole, ravnatelji koprivničkih osnovnih škola, roditelji, prijatelji te gosti i uzvanici iz društvenog i gospodarskog života grada.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice