HR EN

Grad Koprivnica

Svečanim programom Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” proslavila 63. rođendan

Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“ prigodnim je programom jučer u  koprivničkom Domu mladih obilježila 63. godišnjicu rada.

Proslavu Dana škole obilježili su nastupi tamburaškog, komornog, puhačkog i harmonikaškog orkestra, mješovitog pjevačkog zbora, skupina suvremenog plesa te nastup pop benda koje je moderirala ravnateljica Arijana Šandl.

Zahvalu za okupljanje tako velikog broja ljudi na rođendanskoj proslavi Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“,  učenicama i učenicima, roditeljima i profesorima uputila je uime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

„Ovi sjajni rezultati koje ste postigli na različitim natjecanjima govore sve o vašem trudu i zalaganju. Upravo zbog toga, u narednom ćemo razdoblju dati sve od sebe kako bi svim profesorima i učenicima osigurali kvalitetniji i adekvatniji prostor za rad“, poručila je zamjenica Ostriž.

Osnovna glazbena škola započinje s radom 1961. god. kao niža glazbena škola, Srednje glazbene škole u Varaždinu, odnosno njihova područna odjeljenja. U školskoj godini 1976./77. odvaja se od iste i pripaja OŠ “Branko Jambrešić – Zriko”, sadašnjoj OŠ “Đuro Ester” u čijem sastavu, kao Odjeljenje za osnovno glazbeno obrazovanje, djeluje sve do osamostaljenja, odnosno do 1. siječnja. 2006. Kroz četrdesetak godina škola je djelovala  na više lokacija na području grada.

Tek 1999. godine škola je uselila u vlastitu zgradu u Svilarskoj ulici,  prostor  u kojem djeluje i danas, a u neposrednoj blizini škole nalazi se zgrada sinagoge, koja će biti preuređena u koncertnu dvoranu. Sve do 2010. godine škola je djelovala kao osnovna glazbena škola, a sa početkom školske godine 2010/2011. počinje i  izvođenje srednjoškolskog programa glazbenog obrazovanja . Mijenja se i sam naziv škole, koji sada glasi-Glazbena škola Fortunat Pintarić. Školske godine 2012./13. na inicijativu Osnivača (Grada Koprivnice) i interesa šire zajednice, škola započinje rad sa novom djelatnošću.

Od 2012. u Virju je otvoren Područni odjel gdje se provodi poduka iz svih instrumenata kao i u matičnoj školi, dok je 2013. godine otvoren još jedan Područni odjel, u Đurđevcu, gdje se izvodi osnovno glazbeno obrazovanje, također iz svih instrumenata kao i u matičnoj školi.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice