HR EN

Grad Koprivnica

Subota ispunjena vrijednim akcijama koprivničkih volontera

Subota ispunjena vrijednim akcijama koprivničkih volontera

Danas, 9. listopada obilježava se Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi i to pod sloganom  „Ne ostavljajte nikoga iza sebe – jednakost u pristupu palijativnoj skrbi“. Cilj je ukazati na to da svatko ima pravo na jednaki pristup palijativnoj skrbi. Tim povodom članovi Udruge volontera hospicijske i palijativne skrbi „Dignitate“ ispred Gradske tržnice u Koprivnici dijeljenjem letaka i edukacijom građana obilježili su ovaj važan dan. Njihov štand obišao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Kopirnice koji je pohvalio inicijativu te naglasio kako u svojim Udruga može računati na podršku Grada.

– Civilizacijski napredak i dostojanstvo društva može se mjeriti upravo njegovim odnosom prema najranjivijim skupinama te bi zadatak svih država i vlada trebao biti osigurati razvoj i jednakost u pristupu palijativnoj skrbi. Osobe koje se bore s uznapredovalim, neizlječivim bolestima imaju pravo na skrb prilagođenu njihovim potrebama, dostojanstvo i kvalitetu života do samoga kraja – istaknuli su iz Udruge „Dignitate“.

Također, ispred Gradske tržnice vrijedni volonteri Gradskog društva Crvenog križa proveli su akciju „Solidarnost na djelu“, a svoju donaciju dao je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice